torsdag, april 04, 2019

TRX + en timme i sträck på SkiErgen


Vi har börjat få ett speciellt band, jag och min SkiErg.Jag hade publik av en kille ett tag idag, han undrade nog vad i hela friden jag höll på med. 

Goder afton.

Det blev ett lagom träningspass idag, skönt att jag tillät mig det. Jag tycker ändå att jag kan få unna mig det under några veckor nu, det blir för mycket för mig om jag ständigt måste jaga dessa timmar och träningspass. Jag tror att jag kan få till bra träning på kortare tid också, eller jag är helt övertygad om det faktiskt.

Efter jobbet så klev jag i mina träningskläder och stegade ner i källaren för att klämma av dagens gärning vad gäller fysisk aktivitet. För att göra lite annorlunda så började jag med att köra i mina TRX-band. Inte bara för omväxling, utan också för att koppla på och aktivera stakmusklerna. Jag körde igenom tio övningar, ett set per övning och cirka 10-20 repetitioner vardera. Direkt därefter så ställde jag mig vid min favoritmaskin och brände av en timme på ett bräde.

Jag lade upp den timmen som så att jag delade in den i tio segment, där jag i varje nytt sexminutersblock ändrade motstånd, jag hade följande schema idag: 10-8-6-4-2-1-3-5-7-9. Kul med lite variation och jag tycker faktiskt att timmen gick rätt så fort ändå. Det var inte alls tråkigt eller jobbigt mentalt, väldigt skönt att veta till kommande pass. Här har ni alla siffror från passet (smidigt att koppla ihop SkiErgen med mobilen och sedan direkt synka till loggboken hos Concept2):


1,58,5 min/500m i snitt på hela timmen alltså. Pulsen var rätt hög idag och snittade på 166. Ansträngningen var dock inte högre än typ AII, förutom den sista minuten där jag matade på rätt friskt och hade ett snitt en bit under 1,50 min/500m, sista 30 sekunderna låg jag under 1,40 min/500m. Pulsen pekade på 183 där.

Ett bra pass och ett inte alltför jobbigt mentalt jobb, skönt!

2 kommentarer:

Torbjör sa...

Hur kopplar du mobilen till ergon ?

Adam Steen sa...

Via bluetooth och en app vid namn ErgData