fredag, april 26, 2019

Två stycken pass idag: 34 km stak + 5 x 3’ SkiErgTvå träningspass på en dag, båda i bar överkropp (visserligen det ena inomhus), enbart stakning också. Var ska detta sluta? Hybrisen är enorm. Nejdå, jag ville som tidigare nämnt inte köra intervaller på rullskidor än, men ändå underhålla de musklerna. Så jag körde det upplägg jag var mest sugen på för dagen. 

Träningspass 1
Rullskidor stakning, 2 timmar, 34,90 kilometer, 240 höjdmeter, 116 snittpuls. Elpex 4 bak och 3 fram. Åkte en vända i Skräddarbacken först, sedan: Mellsta - Amsberg - Domnarvet och hem. Körde i ett lagom tempo, försökte tänka på tekniken hela tiden. Tyckte kroppen kändes rätt okej, känns inte alls som att jag tränat mindre en tid, eller att jag varken stakat på rullskidor eller skidor heller under några veckor. Men jag har ju gjort några pass på SkiErgen nere i källaren. 

En enda liten (eller stor) detalj störde jag mig på under passet, som vanligt. Det kan få vara rysskyla, ökenvärme, drivis, monsunregn, åskoväder från helvete, eller vilket annat väder som helst. Bara jag slipper den här satans förbannade motvinden. Idag var det precis som alla andra pass förra sommaren: motvind i alla(!) riktningar, enda skillnaden var att det ibland även var en mördande rak motvind. Detta kommer vara en av mina största fiender att träna emot under de kommande månaderna!

Träningspass 2
SkiErg. 5 minuter uppvärmning - 5 x 3 minuter, 1 minuts vila, motstånd: 7-7-6-5-6 - 5 minuter nedvarvning. Planen var att klara alla under 1,45 min/500m i snitt, lyckades bara göra det på två stycken, blev för stum helt enkelt. Nåväl, jag blev trött i alla fall och lyckades få till en okej sista intervall, trots att jag var helt slut redan från den tredje. Snittfart och snittpuls:

1,44,6 - 159
1,45,1 - 165
1,47,9 - 164
1,48,5 - 163
1,44,6 - 172

Inga höjdartider kanske, men det dög åt mig idag!Inga kommentarer: