lördag, maj 04, 2019

En staktur med SimonSimon och Adam på pisspaus i vattentornsbacken 
Simon och Adam på dricka- och buffpåtagnings-paus

Efter mycket om och men så slutade dagens planerade rullskidspass med att Simon brände hit i bilen för att ansluta till mig. I ärlighetens namn så var nog ingen av oss speciellt sugna på att ge oss av ensamma på dagens rullskidsgalej. Några plusgrader, snö i luften och snålblåst. Väl ute så gick det faktiskt ganska bra och det var helt okej ändock. 

Vi körde en vända i Skräddarbacken först, sedan vidare genom följande byar: Norr Amsberg, Vallmora, Smedsbo, Bomsarvet och hem över Bullermyren. En fin tur på 2,35 timmar, 42 kilometer och 335 höjdmeter. 

Simon körde skate på Swenor 3 bak och 2 fram, jag stakade på Elpex Team 610 med motstånd 4 bak och 3 fram. Vi rullade rätt lika. 

Efter träningen så fick Simon leka med Alfons, medan jag svängde ihop oss en varsin omelett. Så lika men ändå så olika mot hur vi levde som grannar i Britsarvet för några år sedan. På den tiden tränade vi en del tillsammans och turades om att ge varandra matlådor till lunch & middag. Matlådor vi fått från våra diverse matsponsorer. Allt var inte bättre förr. Nu har jag ju till och med lärt mig grilla, som Simon sa idag. 

Vi jobbade lite i trädgården efter träningen och nu blir det en skön hemmakväll med film, samt god mat. Givetvis utan mobil till filmen, kämpa! 

Jag glömde nämna under stycket ”Mat” tidigare att vi dagen efter annandag påsk, alltså den 23:e april började med en ny sockerfri period på minst en månad. Det innebär att vi skippar fikabröd, godis, chips, glass och annat ljuvligt gott. Förhoppningen är väl att vi ska bli smala, dock så blir vi fasligt hungriga istället, så det där lär väl gå jämt ut är jag rädd. 

4 kommentarer:

Anonym sa...

LCHF Adam, LCHF! Då slipper du vara hungrig samtligt som du är sockerfri! Stakade 5 timmar imorse på fastande mage utan några som helst energidippar.

Adam Steen sa...

Jo jag känner till det och har testat. Vet att det funkar, åtminstone i träningssammanhang. Vid tävling vill man dock ha kolhydrater som ger lite pang :)

Anonym sa...

Det har du helt rätt i. Tror precis som Colting på konceptet ”train low compete high”.

Adam Steen sa...

Enig!