lördag, maj 04, 2019

Fredagsmys, tävling & träning, mat och mobilfria tiderFredagsmys
Medan ni andra hade fredagsmys igår, så hade Amanda ett eget event ute i trädgården i symbios med snöovädret. Imponerande. Vi ska gräva ur för att sedan sätta dit gabioner. Vädret igår var helt galet, det växlade mellan sol och 12 plusgrader, till snö och nästan nollgradigt. Flera gånger gick utetemperaturen mellan cirka 5 och 12 grader. Sinnes. Just nu är det nollgradigt och ett litet snötäcke på marken. Det kommer bli spännande att vingla ut på rullskidorna lite senare. 

Träning och tävling
Vad det gäller SkiErg-passet igår så har jag märkt att jag är ganska stark kring farter omkring 1,50 min/500m, men så fort jag kör kring 1,45 eller under så blir jag snabbt jävligt krokig. Det kan ju ha att göra med att det är ganska snabbt och tufft. Men jag tänker mig att jag kommer lägga in lite pass med kortare intervaller, kortare totaltid och kring dessa farter för att försöka lära mig att dra dom mer kontrollerat. Tror det kan vara bra nu en tid. Sedan varvar jag det med en del löpning, löpintervaller och därefter löptävlingar. Varpå jag därefter smyger igång med mer längre och ibland hårdare stakpass ute på rullskidorna. Jag får då en lite varierad träning, tror det är bra både för det fysiska och psykiska. Är fortsatt övertygad om att det är viktigt med tunga lyft och även en del hårda intervaller, speciellt i min ålder och med en hyfsat gedigen träningsbakgrund genom åren. 

Löptävlingar som jag har planerat in under den kommande tiden är:

15/5 Älven runt, 4,6 km, Borlänge 
26/5 Blodomloppet, 10 km, Borlänge
15/6 Ludvika stadslopp, 10 km, Ludvika
21/6 Orsakajt’n, 15 km, Orsa

Därefter så hoppas jag på lite fler race. Det ska bli skoj. Kanske jag vågar mig på något rullskidslopp under hösten också, men det är bara kanske. Gillar löpningen som tävlingsform mer. 

Mat
Från att tidigare aldrig ha lagat mat (sponsrad med lunch+middag) så gör jag det numer varje dag. Jag tycker det är rätt så roligt, det blir ju allt som oftast både godare och nyttigare dessutom. Vi försöker laga mycket mat från grunden och hyfsat nyttigt. Det enda dåliga med allt det här är att det kostar pengar. Pengar som jag hellre lagt i aktieportföljen, men men. 

Vi har under en tid blandat vanlig köttfärs med vegofärs. Men på den senaste tiden har vi testat att endast använda oss av vegofärsen till bland annat tacos, köttfärssås och biffar. Vi båda tycker att det är väldigt gott, så vi har tänkt att vi bara ska använda oss av vegofärsen. Tror att det är nyttigare än den där penicillin-fyllda irländska blandfärsen jag köper (#sparadkrona). 

Mobilfria tider
Den här plastgrejen som ständigt är inom en arms avstånd har ju allt mer gått till att bli något utav en drog. Det är inte bara scrollande i sociala medier, utan man kan ju numer göra ”allt” med den och trots att man ständigt använder den varje ledig sekund så inser jag ju att det inte är något hållbart beteende. Så efter att ha lyssnat på ”Skärmhjärnan” på Storytel har jag ju kommit till insikt att det inte är speciellt bra att ständigt hålla på med den. Det blir ju ett rejält stressmoment och en tidstjuv utav guds nåde. 

Jag vet inte hur många serieavsnitt och filmer som jag förstört genom att samtidigt hålla på med mobilen. Så nu har jag testat att slå mobilen på ”stör ej” och låtit den ligga i köket under de senaste kvällarna när vi har kollat film. Nu kunde jag istället fokusera på filmen, vilket var skönt! 

Tänker mig att jag ska testa att låta mobilen ligga ibland och istället fokusera på det jag gör, samt personerna runt mig. Testa det ni också! 


Inga kommentarer: