onsdag, maj 08, 2019

Viktiga verktyg


Tjenare bloggvänner.

Något som jag kanske inte är så duktig på och insatt i är ju det här med att meka med bilen. Tur då att jag får bra hjälp från min pappa med det. Till exempel så har vi just bytt länkarm (spindelled), bromsskivor fram, lagt om nya däck och bytt olja, samt oljefilter. Detta är saker som jag är väldigt glad över att min pappa kan, då jag annars hade behövt lagt ut stora pengar hos olika verkstäder. Dock så bytte jag själv vattenpump i bilen förra året, med hjälp av en guide på nätet, så det gick rätt smidigt! 

Men alla dessa reparationer går ju inte om man saknar något utav det allra viktigaste, nämligen: verktyg. I de flesta fall så har "man" ju vanliga verktyg som diverse skruvmejslar, kanske lite insexnycklar, någon skiftnyckel och kanske ett par tänger. I övrigt så finns det ju en uppsjö av verktyg som man kan behöva då och då, eller kanske än mer sällan. På nätet hittar man dock de flesta verktyg, vissa mer sällsynta än andra. Exempelvis kan det ju vara sidigt med en hydraulisk avdragare då man gör diverse reparationer eller annat. En annan bra pryl att ha kan ju vara en hjullyft, att ha exempelvis när man byter däck på stora maskiner såsom traktorer och annat. 

Så är man bara kunnig inom området så finns det allt man behöver på nätet!

Inga kommentarer: