onsdag, juni 19, 2019

20 högintensiva minuter


God eftermiddag.

Idag har jag testat kroppen med lite högre fart på löpbandet. Ville få ett intervallpass innan fredagens Orsakajt'n, men jag körde endast 20 minuter högintensivt, istället för de 35-50 jag annars brukar köra. Jag spände bågen genom att chansa på en högre fart än vanligt, förhoppningen var att jag skulle ta mig igenom det utan att slita alltför mycket. 

Jag sprang först till gymet: 11,28 minuter, 2,64 kilometer, 4,20 min/km

På bandet körde jag sedan följande upplägg:

10 minuter @ 19,0 km/h, 1% lutning: 176 snittpuls, 189 maxpuls

5 minuter vila (i vilan brukar jag stå still till en början för att hämta andan, sedan går jag omkring i gymet)

4 minuter @ 19,3 km/h (maxfart på bandet), 1% lutning: 176 snittpuls, 187 maxpuls

2 minuter vila

3 minuter @ 19,3 km/h, 1% lutning: 176 snittpuls, 188 maxpuls

1,30 minuter vila

2 minuter @ 19,3 km/h, 1% lutning: 172 snittpuls, 186 maxpuls

1 minut vila

1 minut @ 19,3 km/h, 1% lutning: 168 snittpuls, 178 maxpuls

Vilan blev som ni kanske märker hälften av intervallen innan i tid. Något längre vila än vanligt, men jag ville inte slita alltför mycket och samtidigt ville jag få till lite tid i högre farter. Det kändes helt okej måste jag säga, fick slita lite på slutet av tiominutersintervallen och även mot slutet av den fyra minuter långa intervallen. I övrigt tycker jag att jag ändå fick de svaren jag ville ha. Kanske inte optimalt att springa löpintervaller två dagar innan en tävling, men efter rådande förutsättningar så fick det bli så och dessutom så är det ju inte VM på fredag. 

Efter löpbandet så sprang jag hem också: 12,20 minuter, 2,90 kilometer, 4,14 min/km. Direkt hemma så betade jag av 300 tåhävningar också. 

Idag sprang jag hela passet i mina Hoka Napali 2, inga snabbskor till intervallerna alltså. Men en fullt duglig sko till att springa både asfalt med och intervaller. Den största skillnaden jag märker när jag snörar på mig mina Carbon rocket eller Tracer 2 är att dom svarar lite bättre, i övrigt tycker jag Napali 2 funkar klockrent till att springa intervaller i.


Inga kommentarer: