fredag, juni 28, 2019

57 kilometer stakHej kamrater. 

Jag vet inte vad ni har gjort idag, men jag hoppas att ni haft en bra dag åtminstone. Vi på bloggredaktionen har fått in obekräftade uppgifter om att stjärnan i det här pappateamet jag bedriver, nämligen Simon Andersson ska ha sprungit 3000 meter på 8,48 i stormliknande förhållanden i Falun idag. Imponerande hur som helst! Själv sitter jag inne på ett uråldrigt pers från 2006 på 9,01, som jag med största sannolikhet aldrig kommer att slå. 2016 sprang jag på 9,11 och 2017 på 9,16. Tyvärr har jag ju numer inte bara vikten emot mig, utan även diverse ålderstecken. Nåja, nu var det inte 3000 meter löpning detta inlägg skulle handla om. 

Efter en lugn förmiddag när Amanda tränade så var det sedan min tur att ge mig ut vid lunchtid. Idag tog jag mina nya Elpextreor. Jag körde först en vända i Skräddarbacken för att få lite höjdmeter, sedan begav jag mig av med en rejäl medvind i ryggen till Gustafs, där bytte jag riktning och fick en rejäl mot- eller sidvind på näsan, betydligt mindre gemytligt. Jag körde från Gustafs följande vända: Kårtylla, Torsång, Ornäs, Dalsjö, Domnarvet, Sportfältet och hem. 

Den första halvan av passet så snittade jag 19,5 km/h (rena Skånehastigheterna). På den andra halvan landade snittet på 18,4. Fint pass, fin runda och en helt okej kropp hela passet igenom, skönt! Totalt fick jag ihop exakt 57 kilometer, tre timmar och 340 höjdmeter. 

Inga kommentarer: