onsdag, juni 26, 2019

Årets andra stakintervallpass är ett faktumTjena. 

Ja, idag gick det inte snabbt, inte lätt heller för den delen, trots att jag åkte på Elpextreor så hjälpte det föga. Tur att det är långt till vintern. 

Jag ska väl inte hålla på med en massa bortförklaringar egentligen, men: kroppen var tung från styrkepasset i måndags (trots att jag körde det jag kunde så låg pulsen på 145-150 på platten...), mitt andra stakintervallpass för säsongen och så hat jag ju varit småsjuk i perioder. Det som är bra är att jag nu är igång och att jag har betat av ett nytt intervallpass. Nästa blir bättre!

Jag körde en lång intervall på 30 minuter. Start i Rågåker, via Hjärpbo, Lindan, Skräddarbacksrondellen och mål på toppen av Skräddarbacken: 10,30 kilometer, 120 höjdmeter, 40 fallmeter, 150(!) snittpuls, 165 maxpuls, 20,6 km/h snittfart. 

Därefter blev det två block med 40”-20”-intervaller. Det första innehöll åtta intervaller och det andra sju. Totalt blev det 45 minuter effektiv intervalltid. Jag gjorde det jag kunde idag, kroppen svarade lite bättre på de kortare intervallerna i alla fall, så får jag bara några fler fina pass så ska det nog bli bra. 

Allt som allt fick jag ihop två timmar, 36,4 kilometer och 415 höjdmeter. Nu kör vi!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Nya skidor, trögare rull trots 3or skulle jag gissa? Så farten kan du inte jämföra med tidigare. Men pulsen, känner igen det där. Vissa dagar bil den inte upp o man är trött ändå. Brukar vara tecken att man tränat bra tidigare :)

Adam Steen sa...

Nej testade mot förra årets 3-4, de nya 3 gick lättare. Men ja, det har du rätt i :) Just rejäl träningsvärk pga gym brukar göra att jag blir lite seg :)