tisdag, juni 18, 2019

Och så en ny träningscomeback + en fundering kring lön

Tjenare kamrater!

I förmiddags klockan 09,00 drog jag iväg på rullskidorna för att möta upp Elis Weslien. Med mig till en början var även Amanda och Alfons på cykel, men dom vände efter en halvtimme. Just efter att Amanda och Alfons vänt så mötte vi Adam Larsson på skaterullskidor. Då Adam skulle möta Måns Sunesson och Oskar Lundqvist så valde även jag och Elis att vända. Så den tänkta turen blev istället en bakvänd variant av samma rutt, det funkade bra det också. Trevligt med sällskap. 

Vi bjöds på dödens motvind första halva rundan och överraskande nog så fick vi medvind på hemvägen. Trots att jag varit lite småkrasslig fram och tillbaka så tyckte jag kroppen kändes helt okej, vilket var glädjande. Planen var 1,30 timmar stakning, men det blev 1,53 och 29,1 kilometer. Jag körde på mina nya Elpex Team 610 med fyror idag och dom levererade som alltid! 

_____

Efter träningen så gick jag och Alfons till Willys en sväng för att handla. Därefter så kom Elis till oss med sin son. Vi var ute och lekte med killarna en lång stund. Kul att låta Alfons få träffa barn och nya personer. 

_____

Som avslutning har jag en liten fråga eller fundering. Det är ju så att jag ska följa med min elev till en ny skola till hösten, jag ska även hålla i idrottsundervisning för en klass och faktiskt ska jag ha kvar ansvaret på skidprofilen på den gamla skolan. Så långt allt väl. Jag ser fram emot det och det ska bli spännande. Dock så frågade jag om lönen och jade förväntningar om en betydligt högre sådan. Det visade sig att jag blev erbjuden en lön på 700 kronor mer i månaden. Ett erbjudande som jag tycker är alldeles för lågt, dock skulle jag få ferietjänst och lediga lov, men ändå. 21 900 per månad på heltid före skatt blev jag erbjuden och jag vet inte en enda person som har lägre av de jag känner som jobbar. Jag frågade rektorn på nya skolan, varav denne svarade att lönen är som den är, att det inte går att konkurrera med den gamla skolan, samt att det styrs centralt. Jag svarade då att jag skulle fundera ett varv till och har till midsommar på mig att svara. 

Borde det inte gå att ha någon form av förhandling? Jag tycker att jag ska kunna få högre lön än så. Finns det någon som kan komma med lite tips och råd här? Som det känns nu så skulle jag lika gärna kunna vara hemma och försöka hitta något annat som ger lite mer, eller lika mycket till mindre tid. Alternativt skippa idrottsläraruppdraget kanske? Tidigare har jag aldrig sagt någonting om lönen, men jag kände att det var dags att ifrågasätta den en gång och då verkade det ju inte alls som att det fanns minsta möjliga utrymme till förhandling. Men att vara kommunalt anställd är väl en riktigt sossegrej och det kommer jag ju aldrig förstå mig på. 

6 kommentarer:

Anonym sa...

Vad har du för utbildning?

Adam Steen sa...

Samhällsvetenskaplig linje med inrikting ekonomi på gymnasiet. Samt två års ekonomiska studier på högskolan, ingen examen dock.

Per Tikkanen sa...

Tycker du ska kolla med facket. En annan sak du kan göra är att du begär ut lönelistor från lönekontoret så kan du se vad andra med samma arbetsuppgifter har i din kommun.

Adam Steen sa...

Tack för tipset. Men jag är ej medlem i facket och tänker inte bli det heller. Tycker inte om att vara till besvär Elle krånglig heller, så jag komme nog acceptera erbjudandet iaf. Jag får ju ferietjänst och en del planeringstid, så detta erbjudande är ändå betydligt bättre än det gamla.

Anonym sa...

Jo, tyvärr har man inte mkt förhandlingsläge mot kommunen. Framförallt när man inte har lärarexamen. Enda sättet att höja sin lön för arbete är att byta arbetsgivare...

Adam Steen sa...

Du har nog rätt i det