tisdag, juni 04, 2019

Två pass i ett; nu jäklar är vi igång igen!Tjena tjena!

Jag kände mig pigg och sugen på träning imorse, vilket var glädjande. Så det var bara att bege sig ut för att få igång kroppen. Jag hade endast 1,30 på mig innan Amanda skulle jobba, så då fick det bli just 90 minuter. Jag körde en sväng bort via: Lindan - Hjärpbo - Strandbro - Stora Tuna kyrka - Sahlins struts. Vid strutsarna så vände jag och åkte samma väg hem igen. Till en början så tog jag det väldigt lugnt och ville bara komma igång med träning igen. Var rätt seg och stel. Men efterhand så släppte det och jag vaknade så sakteliga till. Inför vändningen cirka halvvägs så upptäckte jag att jag skulle kunna klara av totalt 25 kilometer om jag höjde farten en aning på hemvägen. Så fick det bli och kroppen kändes allt bättre. 

Jag stakade enbart (såklart) och hade mina vanliga Elpex 610 med fyror bak, samt treor fram. Passet blev 1,30 timmar, 25,32 kilometer och innehöll 130 höjdmeter. På slutet av rullskidsturen så kände jag mig inte riktigt nöjd med endast 90 minuter träning. Då fick jag den briljanta idéen om att ta en löptur med Alfons i jogginvagnen. Sagt och gjort så gav vi oss iväg på en  liten sväng. Det blev en fin tur runt cykelbanorna här i Borlänge. Mestadels blev det längs Blodomloppets bana. Jag sprang i mina Hoka Napali, perfekta att springa på asfalt med. Kroppen kändes rätt pigg och bra, så det var ett skönt kvitto. 

Löpningen blev exakt en timme och på den tiden hann vi med att avverka 12,31 kilometer. Inte illa pinkat det med barnvagn och på ett lugnt pass. Jag avslutade sedan träningsdagen med att köra tåhävningar, 150 stycken per ben och 150 på båda benen. Sved fint i vaderna. Livsnjutaren Alfons vaknade till precis när löpningen var klar, perfekt!
_____

Under gårdagseftermiddagen så fick jag lite feeling och tänkte dra om slingan för automovern på ett ställe, för att slippa trimma där. Det hela slutade med att jag rev upp slingan på hela bakgården och grävde sedan ner den en liten bit i marken, med fingrarna.. Resultatet blev nog bra, men mina fingrar och naglar värkte något jävulskt. Jag fick in jord långt in i naglarna och en gick faktiskt av. Precis på slutet så kom jag på att jag kanske kunde använda en liten trädgårdsspade till det istället.. Är huvudet dumt så får kroppen lida. Vi får se om jag kanske ska fixa till lite mer på slingan idag, om jag får tid.

Imorgon väntar jobb igen, med den dagen så är det endast tre dagars jobb kvar innan sommarlov och då är den sista av dessa dagar skolavslutningen, skönt satan!

Inga kommentarer: