söndag, juni 02, 2019

Ute på det vida blå, en liten recension från resan

Hej kamrater. 

Ni har väl funderat hela dagen och natten hur vi haft det på vår allra första kryssning? Sparkat täcke och inte kunnat sova. Jo, tackar som frågar. Det har faktiskt varit väldigt trevligt må jag säga! 

När vi klev på båten så gick vi snabbt till vår hytt för att lämna väskan och göra oss iordning inför kvällens strapatser ute på sjön. Vi tog sedan en sightseeing runt fartyget, högt som lågt. Bland annat har dom en 193 meter lång löparbana uppe på elfte däck, läskigt att titta ner därifrån för mig som är höjdrädd. 

Efter att ha sett oss omkring så satte vi oss och njöt av utsikten en lång stund med en liten flaska bubbel, mysigt. Strax före klockan 20 så gick vi ner på restaurangen och åt en trerättersmiddag som var rätt god. När det spektaklet var klart så blev det kanske en och annan drink till i sällskap av ett antal karaoke-sjungande människor. Oroa er inte, vi sjöng ej. 

Jag passade på skojs skull på att spela lite black jack också, insatsen var 50 kronor, efter tre av tre vunna spel så gick jag därifrån 175 kronor rikare. Dock har jag bränt pengar på mat, socker och drinkar, så resan hamnade ändå på minus rent ekonomiskt. Men på plus upplevelsemässigt. 

När vi gick tillbaka till hytten igår så noterade jag att klockan hade blivit så mycket helt plötsligt. Tänkte inte så mycket på det, utan trodde bara att tiden gått fort. Nere i hytten så har vi ingen mottagning på mobilen, så när vi vaknade i morse stod mobilklockan på 10 cirka. Efter att vi gjort oss i ordning och skulle gå upp till frukosten så hoppade klockan tillbaka en timme. Då slog det mig att vi varit finländskt territorium igår när vi gick och la oss, vilket gjorde att klockan hoppade fram en timme och då mobilen ej hade mottagning så stod klockan kvar på finländsk tid. Första gången i Finland för mig. 

Morgonen började okej, jag mådde hyfsat förutom lite huvudvärk. Typiskt nog så glömde jag huvudvärkstabletter och det verkar ej gå att köpa ombord. Känns som att det skulle kunna vara hårdvaluta på sådana tabletter här. Jag drack två liter vatten innan vi gick till frukosten och trodde jag mådde skapligt. Väl på frukosten så slog illamåendet till som en blixt från klar himmel och jag började kallsvettas. Trodde ett tag att jag skulle få återse gårdagens middag bland annat, men efter att ha tvingat i mig lite mat så släppte det och nu mår jag helt okej, skönt nog. 

Just nu sitter vi på däck och njuter av lite sol, samt den fina utsikten. Väldigt mysigt ändå. Jag tror vi båda skulle kunna tänka oss att åka på kryssning igen! Nu ska jag dock fokusera på att bli frisk igen så jag kan träna. För även om det är skönt med lite semester och avkoppling så mår jag som allra bäst när jag tränar och lever inrutat!

Klockan 14 kommer vi iland igen och därefter väntar en lång bussresa hem. 

Väl mött.

Inga kommentarer: