fredag, juli 19, 2019

10 kilometer löpning på 35,51

Nu så ska jag berätta om ett event vi haft idag. En aktivitet som har involverat hela gänget och som dessutom gett oss alla en skaplig träning. Simon fick ta barnvagnen, jag fick springa utan vagn men med min rejäla barlast till mage, Amandorna åkte rullskidor och morfar cyklade. 

Planen för dagen var att gå/jogga från oss nere vid havet upp till Lummelundavägen som uppvärmning. Därefter skulle vi springa tio kilometer i sub 4 min/km-fart. Efter den tröskelintervallen så skulle vi äta frukost på Själsjö bageri och sedan jogga hem. Det blev ungefär enligt plan, förutom att vi sprang något fortare, men det var bara en bonus. 

De tio kilometrarna gick på cykelbanan mellan Visby och Lummelunda, nere längs havet förbi Själsjö café och sedan uppe på cykelbanan igen. Mestadels platt, några utförsbackar, två rejäla uppförsbackar och en 180 gradersvändning. Ganska skön känsla att kunna smyga bredvid Simon uppför utan att bli trött, fick dock slita en del på slutet på platten och låg då i rygg på loket Simon. Mitt pulsband ballade ut ett tag, så pulsen stämmer inte riktigt, men klockan säger 159 i snittpuls, skulle chansa på lite över 160. Maxpulsen blev 184. Övriga siffror från milen är: 35,52 minuter, 10,01 kilometer, 3,35 min/km snittfart. Första femman gick på 18,01 minuter och den andra på 17,51. Övriga kilometertider:

Jag sprang i mina Hoka Napali  det funkade klockrent. Simon sprang i Carbon X och dom ska enligt honom gå av sig självt. 

Efter frukosten på Själsjö (+ en bulle, sorry) så joggade vi hemåt igen, 31 minuter och 6 kilometer. Ett lagom semesterpass! 

Inga kommentarer: