onsdag, juli 24, 2019

30 kilometer morgonjogg, med barnvagnHejsan!

Igår klockan 18,30 klev jag av fastan efter 66 timmar utan mat. Gott att äta igen, men det hade gått att fortsatt ett tag till också. Dock tror jag det blir för tufft om jag vill få ut något av träningen. Men det var ett jäkla roligt test att göra, se vad kroppen klarar av och så vidare. Det är ju inte så länge i människans existens som vi har haft mat i kylskåpet och kan äta precis när vi vill. Sen var det en fin ”avgiftning” efter semesterveckan också!

Idag så fortsatte jag mitt timjagande till träningsdagboken. Efter en frukost bestående av 3 kokta ägg + en blandning av havregryn, havredryck, chiafrön, proteinpulver, hallon och blåbär, så bar det iväg. 

Tanken med passet var att få till 30 kilometer på mestadels grusväg, men även en del asfalt. Jag bestämde mig för att testa en del vägar som jag knappt varit på. Så jag drog iväg till Skräddarbacken och vidare förbi Dammyran, där uppe sprang jag in på alla avstickare jag hittade, vände nere vid Länsanvägen och sprang sedan tillbaka. Jag avslutade med en sväng upp till toppen i Skräddarbacken och en liten tur upp längs Bjusanvägen. Såhär ser rutten ut på en karta:Det var varmt och skönt hela tiden, vilket jag gillar. Jag såg även en kopparödla och en huggorm, utan att bli rädd. Det måste vara ett stort framsteg. Jag tror att det går bättre ifall jag ser ormen på långt håll, då blir jag inte så rädd som jag skulle bli om jag stötte på någon på en stig i skogen. Nu stannade jag till och med för att kolla på huggormen när den krälade över vägen. 

Alfons satt lugnt och fint i vagnen hela passet, han småsnackade lite ibland och kommenterade saker han såg, såsom fjärilar, bilar och annat. Kul att ha honom med mig, även om det blir betydligt tyngre att skjuta barnvagnen framför mig. Det är en sak på flack asfalt, men kuperade halvkassa grusvägar är rätt jobbigt. Men jag får bra träning åtminstone! 

Skorna på mina fötter var för dagen mina Hoka Napali 2  superskön känsla med dessa! Det enda, ja det enda, klädesplagget jag hade på mig var mina senapsgula YMR Track Club-shorts  Okej, ett pannband från samma märke hade jag också på mig + strumpor. Men i övrigt inget mer, skönt med sommarvärme! 

Vi fick ihop 30,05 kilometer, 2,39 timmar och 460 fina höjdmeter. Det finns en del fina backar här alltså! 

Det var det hele! 

Inga kommentarer: