fredag, juli 05, 2019

47 km - 150 min, stakHej vänner. 

Jag fortsätter träningen, stakandes mot framtida mål. Eller har jag något mål? Kommer jag någonsin fram till min destination? Oklart. Men jag mår ändå bra av att få ge den trötta kroppen lite stryk emellanåt. 

Denna dag började med lite drygt 60 minuters promenad med Alfons och Boris. Sedan var det min tur att få träna i den galna stormvinden. Jag tror jag fått fram budskapet att jag HATAR VIND, så jag behöver inte skriva det idag. Det jag kan nämna är att det under de första 90 minuterna ungefär, blåste mer eller mindre rak motvind. Vid några tillfällen fick jag lov att verkligen uppbringa all psykisk styrka jag hade för att inte få ett rejält utbrott och bryta av båda stavarna. Nu är jag ju faktiskt utrustad med en gnutta konsekvenstänk, och att benåka en timme hem hade inte varit speciellt kul. 

Detta pass präglades dock inte av dåligt humör på grund av yttre omständigheter, tro det eller ej. Förutom i de värsta motvindsbyarna så var det faktiskt ganska trivsamt att staka där ute på vägarna idag. Jag började med att åka en vända upp till toppen av Skräddarbacken för att få lite höjdmeter, sedan åkte jag följande: Norr Amsberg - Ängesgårdarna - Vallmora - Smedsbo - Brusala - Bomsarvet - Övermora - Kvarnsveden - Nygårdarna. Jag passerade hemmet med femton minuter kvar av passet, så det blev en ny sväng upp mot Skräddarbacken för att få lite ytterligare höjd. 

Jag åkte på mina Elpextreor idag. Tänker att det kan vara bra att växla lite motstånd, även om dom går lätt och betydligt lättare än de flesta vinterfören så tror jag det kan vara bra. Jag inbillar mig att rörelsemönstret ändras en aning mot när jag kör på fyrorna, och att det kan vara bra. Om inte annat så är det bra för motivationen med lite skiftande rullmotstånd. 

Passet landade på precis under 2,30 timmar, 47,1 kilometer och 345 höjdmeter. Snittpulsen blev 122. Ett bra pass med bra fart, utan att gå för hårt. 

Inga kommentarer: