tisdag, juli 02, 2019

60 minuter tröskelstak med 11 impulser!Tjena!

Äntligen fick jag till ett pass där det kändes rätt bra och där jag kunde ta ut mig i stakningen. Vanligen brukar det bli så att jag försöker ligga på i hög fart, men jag blir bara stum i musklerna och kommer inte upp i puls. Idag blev jag både trött i musklerna och kom upp i puls, vilket får ses om ett framsteg! 

Jag värmde upp i cirka 30 minuter på mina Elpexfyror och smetade sedan av ett 60 minuter långt drag i hög intensitet. Jag startade med en impuls på 12 stavtag med maximal insats, sedan körde jag en var sjätte minut. Totalt blev det då 11 impulser. 

Intervallen startade vid Skräddarbacksrondellen och gick sedan ungefär såhär: Underberg, Lindan, upp till riksväg 50, tillbaka till Lindan, Hjärpbo, Rågåker, Hjärpbo, Lindan, upp till riksväg 50, tillbaka ner till Lindan återigen, Skräddarbacksrondellen, Skräddarbacksskolan, Aron Eriks väg, högst upp till toppen av Skräddarbacken på Lapp Anders väg och sedan en minut nedåt igen, fortsatt längs Lapp Anders väg. Den med lokalkännedom kanske har nytta av infon. Starten av intervallen ligger uppskattningsvis 75-85 höjdmeter lägre än målet. 

Jag tjatar ju ständigt om att det är motvind när jag tränar, men även idag bjöds det på en konstig sidvind som i ungefär 80% av tiden upplevdes som rak motvind. Tänk att det alltid ska blåsa storm när jag aka försöka mig på att köra intervaller alltså.. Det är ju inte i Östersund jag bor, men ändå ska vinden ständigt jävlas med mig. Idag lyckades jag dock hålla mig ifrån att få ett utbrott på den. 

Siffrorna från intervallen blev: 60 minuter prick, 20,60 kilometer, 200 höjdmeter, 125 fallmeter, 170 snittpuls, 183 maxpuls, 20,6 km/h snittfart. 

Avslutade passet med ytterligare en halvtimme lugn åkning för att få in lite mängd! Nöjd med både känsla och insats idag!

Nu ska jag till sommarstugan med Alfons för att fira min mamma som fyller år!

Inga kommentarer: