söndag, juli 14, 2019

75 minuter, varav ~25 minuter intervall

Jo men hej igen!

Morgonen började med att Amanda stack ut på en joggsväng. Jag gjorde iordning frukost åt oss och åt sedan en tallrik havregrynsgröt + två ägg. Tanken var att jag kunde få vila från träning om jag kände mig trött eller osugen, men det gjorde jag inte. Så klockan 08,58 stod jag på rullskidorna, med mig var Amanda, Alfons och Alfons morfar på cykel, skoj. 

Vi tog oss längs cykelbanan cirka tio kilometer bort till Lummelunda, riktigt fint måste jag säga, över förväntningarna. I Lunmelunda så åkte vi nedför backen till grottan och vände där. Först var tanken att jag enbart skulle åka lugnt i 1-1,30 timmar, men direkt när jag startade passet så kändes det så pass bra att jag bestämde mig för att åka lugnt på ditvägen och hårt på hemvägen. 

Så vid vändningen nere i Lummelunda så startade jag igång en intervall med oklar längd. Backen var rätt jobbig, 500 meter och strax över 2 minuter tog den. Därefter var det en böljande och fin cykelbana. Jag bestämde mig då ganska snabbt för att jag kör på så att jag får ihop tio kilometer i hög intensitet, dessutom så lade jag in en impuls var femte minut på 12 stavtag. Tyckte det kändes rätt bra och jag fick upp pulsen fint också, härligt! 

Intervallen blev då alltså exakt 10 kilometer, 25,52 minuter tog den, snittpulsen blev 173 och maxpulsen 182. Snabbt och effektivt underhållspass! Hela passet var givetvis stakning och jag åkte på mina Elpex-fyror

Nu ska vi göra oss iordning och sedan bege oss mot Visby. Vi har fått finfrämmat till ön, Simon Andersson och hans Amanda har nämligen kommit hit, skoj!

Inga kommentarer: