tisdag, juli 02, 2019

Grabbarnas morgonbestyrSåhär ser vi ut idag, grabbarna. Inatt var det min natt att sova med Alfons. Glädjande nog har han blivit mycket bättre att sova och det är endast lite smågnäll emellanåt, sjukt skönt om man jämför med tidigare skriknätter. På den tiden blev det lite mindre sömn för oss vuxna, då gick vi till sängs klockan 20,30-22,00 ungefär, men då innebar det ju även tidiga morgnar. Nu har vi blivit lite sämre på att lägga oss i tid och kanske går till sängs någon gång kring 22-23. Det är skönt att vara uppe på kvällarna också, även om jag får lite dåligt samvete att lägga mig så pass ”sent”. Men då vi får sova bättre på nätterna så blir det ju rätt bra ändå. Nu när det är lediga tider också så kan man ju få passa på att vara uppe lite längre också. Alfons brukar vakna cirka 06-07,30, då får han komma upp i sägnen och mysa lite. Dock blir det inte mycket till mys då han far omkring som en iller mellan lakanen. Ibland slår jag på ”Greta gris” på mobilen, så kan han kolla på det en liten stund, medan jag snoozar lite extra. 

Morgonbestyren efter jag gått upp de nätter jag sovit med Alfons brukar se ganska snarlika ut:

- Släppa ut Boris på kissning och sedan ge honom mat, cirka 1,5 dl torrfoder (totalt tre gånger per dag).

- Diska ur Alfons nappflaskor (han får mjölk i dom när han lägger sig, 2 x 250 ml trycker han i sig, det är det som funkat bäst för honom efter en del testande).

- Steka Alfons frukost som består av: 1 ägg, 1/2 banan, lite havregryn, kanel och kardemumma. Därefter får man försöka mata honom med den, vilket ibland går bra att göra i hans barnstol. Emellanåt måste man dock hitta andra sätt att lura i honom maten, såsom att låta honom leka med något på golvet. 

- Sätta igång kaffemaskinen för egen del och dricka 2-3 koppar kaffe, samt en halvliter vatten sned en tesked bikarbonat i. Har jag äran att träna först så brukar jag äta frukost, om Amanda tränar först så väntar jag med frukost tills strax innan mitt träningspass. 

Ungefär såhär ser morgonbestyren ut. Idag är inget undantag. 

Under gårdagen så blev det enligt plan en ganska lugn dag, ändå känner jag mig lite trött idag, men jag hinner förhoppningsvis vakna till liv innan det är dags för dagens träning: 60 minuter tröskelstak!


Inga kommentarer: