måndag, juli 22, 2019

Jackor före och efter träning

Foto från engelbert strauss

Tjenare kamrater. 

Jag är i behov av en ny jacka att ha före och efter tävlingar + träningar, så jag tittade runt lite på internet och hittade sidan engelbert strauss. På sidan noterade jag att dom hade många fina softshell jackor. Jackorna såg ut att hålla fin kvalitet och hålla ett bra pris, vilket jag gillar skarpt. Givetvis hittar man jackor på andra ställen också, typ på Stormberg, men jag tyckte att priset på denna sida var en vinnande faktor. Det är nämligen så att dessa jackor är mer eller mindre perfekta att använda inför och efter träning, samt tävling. Ofta så är det ju småkallt och blåsigt när man är ute på tävlingar, så då är det perfekt med ett fint skyddande plagg som gör att man slipper frysa. Väl under tävling så brukar det gå bra med mindre kläder, men därefter så gäller det att snabbt byta om till torra och varma kläder. 

Jag minns särskilt en tävling där jag var i stort behov av en softshell-jacka och det var när jag hösten 2017 drog axeln ur led på "beat the mountain. Nu är det kanske ingen solskenshistoria ur den aspekten, men jag skulle ta mig under en bil som ett av hindren på den 14 kilometer långa och tuffa banan. Där under bilen så hade jag extrem otur och fick axeln ur led. Jag verkligen hörde hur det krasade och därefter fastnade jag där under. Tur att jag fick hjälp av min sambo som stod där och kunde dra ut mig. Sedan låg jag länge i gräset i väntan på ambulans, jag varken kunde eller vågade röra på mig. Till en början så gick det ganska bra då jag var fullpumpad med adrenalin, men efter ett tag så gick det ur och kroppsvärmen började avta. Där och då hade jag behövt en softshell-jacka att lägga över mig för att behålla värmen. Men till slut kom ambulansen, vi åkte in till akuten och sedan  efter två sprutor och en massa smärta så hjälpte dom mig att få tillbaka axeln i rätt läge igen, skönt! Jag var rädd att jag efteråt inte skulle kunna åka skidor mer alls, men det gick rätt snabbt att komma tillbaka, så det var skönt som tusan!

Inga kommentarer: