torsdag, juli 11, 2019

Lång-Janne med Simon och JasseHär är han; guld-Jasse!!
Och där är han också..
Ett kärt möte längs cykelbanan mellan Falun och Borlänge

Klockan 08,38 imorse så ställde jag mig på mina Elpexfyror, styrde kosan mot Falun och stakade iväg. Till en början var jag ganska seg och stel. Lite dålig sömn de senaste dagarna och ganska hård träning. Det släppte dock efter ett tag. 

Jag mötte upp Simon Andersson och Jesper Nyström på cykelbanan mellan Falun och Borlänge (ni har bildbevis på fotot ovan). Kul att få träna med mina gamla klubbkamrater igen! Det sker ju alltför sällan. 

Efter de sedvanliga hälsningsfraserna så åkte vi vidare mot Aspeboda, Olsbacka, Källviken och Falun. Tanken var då att åka hemåt, men jag bestämde mig för att följa med grabbarna upp till Stångtjärn först. Uppe i Stångtjärn insåg jag att det skulle kräva en heroisk insats att ta mig hem innan fyra timmar hade passerat. 

När jag var vid Ingarvet igen så hade 2,47 timmar passerat och jag hade nästan 24 kilometer hem. Det var bara till att skruva upp farten det. Pulsen skenade lite, men kroppen kändes rätt bra hela tiden. Trots att mina längsta pass hittills i år legat på tre timmar så var det inga problem att köra en timme längre idag, skönt att veta det. Tror inte det kommer finnas tid till så många fyrarimmarspass framöver, men jag tror att tre timmar räcker långt för mig faktiskt. 

Idag så drack jag faktiskt sportdryck från +Watt och det var nog bra det, jag blev ganska svettig i värmen. Brukar använda just sportdryck när passen blir uppåt fyra timmar, vid vissa hårda intervallpass, dagen innan tävling, samt under tävling. I övrigt är det uteslutande vatten jag dricker på mina träningspass. 

Passet blev precis fyra timmar, 71,68 kilometer och jag fick in 575 höjdmeter. En fin genomkörare!


Inga kommentarer: