torsdag, juli 04, 2019

Mysig utflykt igår och mer klassisk åkning

Tjena tjena!

Igår så tog vi en tur med fyrhjulingen, Alfons, Amanda och jag. Vi åkte upp till Bjusan där vi stannade och lät Alfons leka en stund. Det roligaste var att kasta kottar i vattnet, en riktig höjdare. Dock så tycker han att det är lite småläskigt att åka fyrhjuling, jag tror att det är ljudet av den som gör honom lite skrämd. När vi väl åkte så gick det toppen. Det blev en mysig tur i alla fall. 
_____

Jag har träningsvärk i ljumskarna idag. Det är på grund av gårdagens klassiska pass. Förr när jag åkte mer klassiskt och inte bara stakade så kunde jag få lite träningsvärk efter det första intervallpasset, i övrigt kände jag aldrig av träningsvärken. Man blir bra på det man tränar helt enkelt. 

De senaste åren har jag lagt huvudvikten av min träning till stakning. Det för att jag så klart vill bli bättre på det, men också då min tid till träning är begränsad, så då vill jag ju fokusera på det jag ska tävla i. Dock så vet jag ju att klassiskt och helkropp är riktigt grymt och ofta blir det bättre träning för hjärtat. Men här har jag ju också löpningen som ett bra komplement som ger mig bra träning för hjärta och lungor. 

För några år sedan i övergången mellan fäste och stakning på tävlingarna så handlade stakträningen om att jag ville träna upp mig så att jag orkade staka på tävlingar. Den biten har jag kommit förbi nu anser jag och det är ju en anledning också till att jag känner att jag kan köra lite mer klassiskt på träning. Sen tror jag det är bra att variera sig lite mellan åren, för att kunna utvecklas. I vintras så blev jag ju dessutom frälst i att åka klassiskt med riktigt fäste igen, efter att jag de senaste åren endast åkt med mina Twin skin-skidor.  De skidorna är ju ganska bra ofta, men det slår inte känslan av en bra vallad skida dock. 

Så i sommar kan det nog hända att jag kör något klassiskt intervallpass också! 
_____

Nu väntar en promenad med grabbarna. Amanda jobbar till lunch ungefär, därefter ska jag köra ett intervallpass på min skierg. 

Inga kommentarer: