torsdag, augusti 29, 2019

10 x 4 min + 10 x 30”-30”Det mest positiva med dagens pass var att jag hittade en liten nylagd asfaltsbit, strax nedanför Skräddarbackens skola. Vägen var cirka 100 meter lång och gick upp till ett nybyggt område. 

Av förklarliga skäl var jag dödstrött idag. Tuff träning, lite vila och dåligt med sömn gjorde mig så långt ifrån övermänsklig som man kan komma idag. Men även om känslan inte var på topp så var det inte helt åt helvete heller. Den var bara norlmaldålig. Inte så konstigt heller. Visste att det skulle kännas så och försökte att inte lägga för mycket värdering i det, tyckte jag lyckades bra med det. 

Körde på mina Elpexfyror idag, jäklar vad som har börjat gå tungt nu på slutet. Eller också är jag svagare. Asfalten var pissblöt efter en rejäl störtskur just innan jag drog ut. På vissa intervaller orkade jag inte ens hålla 20 km/h i snitt.. Men folk som ens bryr sig om snitthastigheten är nog i mångt och mycket sådana som inte är speciellt snabba. Nu har ju jag börjat bry mig om hastigheten och kan således sälla mig till skaran av osnabba åkare. 

Pulsklockan har ju ballat ur och tappat puls vid ett flertal gånger på slutet. Så igår skickade jag in pulsbandet för en check hos Polar. Handledspulsen är bedrövligt dålig och i ärlighetens namn så är inte Vantage V någon höjdarklocka heller. Den saknar en rad funktioner som den mycket gamla V800 hade. Dessutom har Polar blivit mycket krångligare och mer omständiga kring service och dessa ärenden. Förr var det bara att maila och dom skickade ut en ny pryl, eller hjälpte en direkt, utan snack. Nu är det så jäkla noga att allt ska göras på rätt sätt. Nej, hade jag valt en klocka nu så skulle jag alla dagar i veckan välja någon modell från Garmin. Men tyvärr så har jag ju åratal av statistik och träning uppe i molnet hos Polars tjänst, så det kommer väl inte bli något byte av märke är jag rädd.

Passet jag körde var: 10 x 4 minuter, 1 minuts vila + 10 x 30"-30". Som sagt var jag sliten och kunde inte riktigt ta ut mig, sega muskler och inte alls ansträngd i andningen. Men men, ett pass kvar och sedan väntar två dagars vila.  

Inga kommentarer: