måndag, augusti 12, 2019

30 kilometer finlöpning i gamla hemmatrakterGodkväll.

Nu har jag kollat av de gamla löpstigarna här i det som nu för mig blivit grannkommunen, nämligen Falun. Jag stack ut i hopp om att bränna av 30 kilometer och få så mycket höjdmeter som möjligt. Jag tycker jag lyckades bra med båda uppdragen, det blev exakt 30 kilometer och så 825 höjdmeter, det på 2,48 timmar. Ett fint pass som tog där det skulle! Nu har jag tränat åtta dagar i rad och på dessa dagar har jag fått in 18,15 timmar. Det är fina siffror det i mitt liv! Så nu kan jag med gott samvete vila två dagar. Har även bombat in 83 kilometer löpning under den senaste veckan, så det var inte alltför konstigt att benen var lite småtrötta redan efter 15-20 kilometer idag. 

Idag fick jag springa i mina Hoka Eva Jaws, skön löpkänsla i dessa skor utan dämpning och med grymt grepp! Perfekt att variera sig med sådana typer av skor, med mer dämpade. 

Jag sprang upp på sju toppar och så här såg det ut: Första toppen, Lostenen på Hornberget i Skuggarvet, 1,5 kilometer från föräldrahemmet
Andra toppen, Urfjäll, eller Jungfruberget
Tredje toppen, hoppbackarna, efter att ha besegrat mördarbacken

Fjärde toppen, Lugnets högsta punkt, 305,9
Femte toppen, Björnmyrberget, på det gamla militärområdet
Sjätte toppen glömde jag fotografera, men den är där någonstans, där jag pekar, Lövängesberget
Sjunde toppen, återigen Hornberget och masten där, 330 meter över havet. Rundans högsta punkt. 

Såhär såg rutten ut på kartan:De små strecken ni ser i närheten av Skuggarvet är skarvar, jag sprang lite extra åt fel håll för att få känna kilometrar, innan jag vek av åt rätt håll, för att få ihop 30 kilometer. Jag är sjuk, jag vet..


Och så lite mer siffror för den nördige:


Snabbaste kilometern gick idag på 4,00. Fint det!

Tack för idag!

Inga kommentarer: