fredag, augusti 16, 2019

41 kilometer stakning


Hej där.

Fredagens träningspass är just avverkat. Idag så blev det ett stakpass på mina Elpextreor. Hade för en gångs skull en skaplig tur med vinden och ungefär 50% av passet var emot, resten var med eller vindstilla. Bara det är ju värt att fira. Tanken med passet var att spara musklerna, åka mestadels flackt och få en hyfsat lång runda rent kilometermässigt. 

Som alltid dagen innan tävling så var vätskebältet fyllt med sportdryck när jag begav mig av i motvinden bortåt mot Lindan. Jag körde rundan: Nygårdarna - Lindan - Trönö - Berg - Torsång - Ornäs. När jag sedan var på väg emot Domnarvet så insåg jag att det inte skulle ta två timmar, utan jag blev tvungen att ta en skarv. Bestämde mig snabbt för att åka upp till Fågelmyra (Borlänges soptipp). Det var första gången jag åkte rullskidor upp dit, en ganska fin väg med cirka tre kilometer böljande kupering, enkel väg. Uppe på toppen så åkte jag sedan tillbaka ner, höger mot Domnarvet och hem över Forssa, Bullermyren och Sportfältet. 

Hade rätt fin fart på skidorna idag och låg puls (118 i snitt och 137 i max), så det var bara att mata på lugnt och metodiskt. Rena Skånehastigheterna med 41,06 kilometer på 2,04 h, vilket ger en snittfart om 19,7 km/h. Ibland får man till det. 255 höjdmeter blev det också, nästan 100 av dessa var på vägen upp mot Fågelmyra. Bra och fint pass!

Inga kommentarer: