fredag, augusti 23, 2019

60 minuter tröskelstak, med vädrets makter som motståndareTjena.

Jag ska försöka att låta bli att skriva alltför mycket om dagens väder. Men det är svårt att låta bli när det känns som om vädrets makter bedriver någon sorts hatkampanj emot mig. Innan träningen och efter intervallen så var det kanonväder med strålande solsken. Men under min intervall så var det helt bedrövligt stundtals, det ösregnade och blåste stormvindar, givetvis mestadels emot mig. Tämligen irriterande och tålamodsprövande. Men jag tog mig igenom det och efteråt så försökte jag hitta de bra sakerna som jag fick med mig från passet, dessa var:

1. Kom upp över 170 i puls mot slutet, trots slitna muskler.
2. Höll nästan 22 i snittfart trots pissväder och bitvis tuff kupering.
3. Körde igenom passet utan att bryta.

En annan grej var när jag med cirka 90 sekunder kvar av intervallen susade nedför vattentornsbacken (skapligt brant backe i Skräddarbacken) och helt plötsligt får syn på en traktor med fullastat släp med träd + buskar. På något mirakulöst sätt lyckades jag få stopp på mina rullskidor i grevens tid, inte jättelätt då det var halt och brant utför. Men det gick, jag fick stanna upp några sekunder och sedan fortsätta intervallen därefter. Nej, jag var inte på superbra humör just där.

Jag började med en kvarts uppvärmning. Sedan betade jag av min timme med impulser som start och sedan var sjätte minut. Kör 12 stavtag med maximal insats under impulserna. här är siffrorna från intervallen:

60,00 minuter, 21,94 kilometer, 205 höjdmeter, 165 fallmeter, 161 snittpuls, 177 maxpuls

Startade vid Skräddarbacksrondellen sedan åkte jag till Lindan, upp till riksväg 50 där jag vände tillbaka ner mot Lindan, vidare till Hjärpbo, in höger i Rågåker och sedan höger igen till Hjärpbo. Hela vägen förbi Lindan och upp till riksväg 50 igen för en ny vändning. Tillbaka ner till Lindan, vänster och sedan till Skräddarbacksrondellen. 

Från rondellen så har jag "min" sträckning upp via skolan, Aron Eriks väg och Skräddarbacksvägen till toppen av Skräddarbacken. En fin stigning på 3,8 kilometer och 84 höjdmeter. Uppe på toppen så fattades det cirka fem minuter till en timme, så jag fick fortsätta bort mot vattentornsbacken och utför den. Målet på intervallen var dock uppskattningsvis 40-50 höjdmeter högre än starten.

Åkte på mina Elpextreor idag då musklerna var slitna. Men då de yttre förutsättningarna var som de var så rullade de knappt bättre än senast jag åkte samma bana med fyror. Då var det typ vindstilla, varmt och torr vägbana. Så kan det vara ibland och nu har jag fått tre riktigt fina pass i rad!

Idag har jag även anmält mig till Lidingöloppet i höst, det blir skoj!

Inga kommentarer: