tisdag, augusti 13, 2019

Dyr dag igår och läskig bilfärdHär är vår favorit. Han var tröttare än oss i morse för en gångs skull. Det hör inte till vanligheterna. Idag så börjar han på dagiset lite mer på riktigt. Nu blir det tre dagar i veckan där för honom, tisdag till torsdag. 

Igår så blev det en ny dag. Bilen hade fastnat när jag skulle köra ut den från garaget. Det var handbromsen som satt fast efter att jag tvättat den under förra veckan. Den har gjort så förr också, men nu var det värre än någonsin. Det rasslade och lät i den hela vägen till mina föräldrar. När pappa tog av hjulen och bromsskivorna så var det som att en hel tillbehörssats, eller ett reservdelslager ramlade ur där bak. Kul. Blev en beställning på prylar för närmare 1500 kronor och då hittade vi inte allt som behövdes. På hemvägen tankade jag bilen för närmare 1000 kronor också, inte det roligaste. Dock så har jag inte tankat sedan vi var på Gotland, så jag åker ju inte alltför mycket med den. Väl hemma så hade jag en saftig räkning på drygt 1600 kronor för skatten också. Billigt och roligt med bil! Skönt att jag numer oftast går eller cyklar i alla fall, det är än så länge kostnadsfritt! Den som vill swish-bombnings-sponsra en fattig man gör det på: 076-1664997, pengarna går till välgörande ändamål. 

På tal om pengar så ska jag väl egentligen inte ens nämna aktieportföljen som sjunkit som en Sten den senaste tiden. Kul det med. Eller inte. Funderar på att avinstallera Avanza-appen och bara låta det hela ticka på. Det kommer garanterat vända på lång sikt!

Det läskigaste som jag varit med om på länge hände igår på hemvägen. Mitt på motorvägen så öppnade Alfons bildörren(!), eller den var inte vidöppen, dock så lyste lampan i instrumentpanelen om en öppen dörr, plus att jag hörde vinddraget. Kastade bak armen och höll fast honom, för att sedan så sakta jag kunde svänga av på första avfart vid Falukrossen. När jag då svängde av så öppnades dörren på vid gavel. Efter att jag tagit mig ur så ser jag även att Alfons hade knäppt upp sitt bälte i stolen,  något han emellanåt har börjat göra. Det var ganska läskiga bilder som spelades upp i mitt huvud.. Men allt gick bra och nu har jag tryckt ner barnspärren på hans dörr åtminstone!

Nu ska jag strax ta mig till mig nya jobb, hörs!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Gissningsvis kommer det inte att vara gratis att gå och cykla länge till. Pengarna behövs ju till "annat" som du vet...

Adam Steen sa...

Precis. Så det gäller att njuta så länge det går :)