onsdag, augusti 07, 2019

Fint löppass på 34 kilometerStrax innan toppen på Snöberget, Romme alpin
På väg mot topp nummer två: Solklinten

Här bor Frodo, han har låst dörren och vill inte bli störd
Mysig bro mellan Norr Sellnäs och Esaiegårdarna

Tjena. 

Nu sitter jag här hemma och försöker återhämta mig från ett ganska tufft löppass. Tanken var att det inte skulle bli så tufft, men tiden, längden och de redan trötta musklerna gjorde ju sitt till, vilket gjorde att det blev rätt slitsamt mot slutet. 

Alfons har ju inte varit speciellt mycket på sitt dagis och dessutom har han inte varit där på hela sommaren. Så vi kom överens med fröken där att vi skulle ha honom där på prov en stund idag. Det hela passade bra ihop med min plan på ett längre löppass. Så jag sprang med joggingvagnen till dagiset i Alderbäcken, vilket blev 5,52 kilometer och tog 27 minuter. 

Efter att jag såg att allt var lugnt med Alfons så tog jag sikte mot toppen av Romme Alpin. Ville få lite utmanande terräng, så att jag inte bara nöter platt asfalt och grus. På bortvägen sprang jag över ängarna förbi Gunnarsbo, Grevbo och Fagerbacken. Jag tog mig sedan upp på Snöberget och sedan Snöklinten. Två riktigt tuffa och fina stigningar som drog ner snittfarten rejält. Planen var att hålla sub 5 min/km. På toppen av topp nummer två så låg jag nästan fem minuter efter det schemat. Men efter den långa och fina utförslöpningen med flera kilometrar kring låga fyra minuter och den snabbaste på 3,55 så hade jag ätit upp hela försprånget. 

Nere vid Fagerbacken igen så sprang jag tillbaka till dagiset via Norr Sellnäs, Esaiegårdarna och Frostbro. Tillbaka vid dagiset så hade min egna lilla utflykt gett följande siffror: 1,41,57 h, 20,81 km, 370 höjdmeter, 4,54 min/km snittfart och 134 i snittpuls. 

Här återstod det ”bara” att springa hem. Det var först så varmt att jag tog av mig på överkroppen. När jag sedan blickade hemåt så såg jag att det var ett helt galet regnväder på väg emot oss, snabbt klädde jag på mig själv igen och satte på en regnjacka på Alfons. Jag tog en liten skarv/extrasväng över Lindan, mest för att få springa en annan väg hem. Hemvägen landade på 38,22 minuter och 7,68 kilometer. 

Totalt fick jag idag in fina 34 kilometer på 2,47 och med hjälp av Romme även 420 höjdmeter. Ett riktigt bra pass som avslutades med 300 tåhävningar och lite rullning på foamroller över vaderna. 

Jag sprang i mina gamla Hoka Napali idag, fungerade klockrent överallt!

Nu väntar två dagar med lite lättare distanspass. Känner att det behövs. Är rätt sliten och trött. Lättirriterad, ljud- och ljuskänslig, är väldigt lättstressad och har ett lite allmänt dåligt humör. Antingen är jag på väg rätt in i väggen, eller så är det ångest inför att börja jobba. 

Inga kommentarer: