måndag, augusti 19, 2019

Full rulle hela dagen!Vi börjar inlägget med tre bilder:Här ser vi Alfons i mina nya utetofflor som jag blev tvungen att beställa förra veckan då Boris ätit upp den ena av mina gamla flip flops. Typiskt. När det är lite varmare ute så brukar jag gå i tofflor för det mesta, för att mina fötter och tår ska få luftas. Inomhus så använder jag alltid mina tofflor från Hoka som jag tycker är riktigt bra och sköna, speciellt om man är lite trött och sliten i benen. Nu efter Vasakvartetten så har jag varit totalt förstörd i vaderna och kan knappt gå utan dessa tofflor. Faktiskt ganska sjukt att det gör en sådan skillnad. 
Under gårdagen så lagade jag mat åt Alfons. Helt plötsligt så hör jag han gnälla och gny. Jag går för att se vad han gör och upptäcker honom i barnvagnen så som ni ser ovan. Han har då krupit in i det nedre förvaringsfacket och kommer inte loss. I det facket så brukar Boris ligga när vi är ute och går. 
Amanda har fixat i ordning Alfons rum jättefint. Ordnat med en ny säng som inte är en spjälsäng, tapetserat, målat, fixat och köpt in en massa saker för att han ska trivas där. 

De två senaste nätterna så har Alfons fått sovit i sitt rum i sin nya säng. Det har faktiskt gått hur bra som helst. Dock så har han vaknat före oss båda morgnarna. Igår så stod han i köket och ropade: "mamma, pappa". Idag så stod han i hallen och var lite ledsen. Det ska tilläggas att vi haft båda dörrarna öppna och även en babywatch installerad, så han fick inte stå länge i sin ensamhet. Så nu blir det inte varannan natt med Alfons, istället får vi gå upp och vara med honom varannan morgon. Det var min tur idag och vi började morgonen med att kolla lite på barnprogram i soffan, så att jag fick en chans att vakna till.
_____

Det är ju måndag idag, vilket jag tror det flesta av er redan listat ut. När det är måndag så kommer jag fortsatt vara pappaledig ända till skolavslutningen nästa år. Kommer nog gärna fortsätta att vara "ledig" en dag i veckan även efter det. Jag gillar det verkligen och det är ju bra för oss alla. Dessutom behöver Alfons endast vara på dagis tre dagar i veckan då Amanda är föräldraledig på fredagarna. 

Idag så ska jag ta en vilodag och det ska bli galet skönt. Därefter så har jag i min träningsplan mer eller mindre bestämt mig för att träna 11 dagar i rad, om det känns okej. Vi ska nämligen till Stockholm sista helgen i augusti och då har jag ju "råd" med två vilodagar i rad. Vissa dagar kommer ju bli ganska lätta träningsmässigt, exempelvis imorgon blir det endast ett lättare distanspass då det på onsdag väntas Älven runt igen. Mina vader är långt ifrån springklara idag, men förhoppningsvis hinner dom repa sig till onsdag kväll. 

Planen för dagen är att hämta tillbaka gräsklipparen hos Alfons morfar, klippa gräskanter med handjagaren (ja, jag använder en gräsklippare utan motor, tycker faktiskt det är rätt roligt), handla tacos, handla presenter till Alfons tvåårsdag den första september och sedan ska jag försöka göra lite rövövningar. Vad gäller det sista så har jag läst mig fram till att vadproblem vid löpning kan bero på att man inte riktigt aktiverar sätesmusklerna på rätt sätt, så jag tänkte att jag ska försöka köra lite enklare övningar med gummiband mellan knäna, för att hitta aktiveringen av gluteus-muskulaturen. 

Så även om jag är ledig från jobbet så finns det att göra idag, minst sagt!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Hej

Som bekant så finns det många förståsigpåare här på jorden. nämner inga namn.....men båda "skolor" har prominenta/kända/duktiga förespråkare

frågan gäller armvinklar/stakteknik;

dvs vissa hävdar att armarna ska var så tätt som möjligt intill kroppen vid stakning för maximal kraft.

andra menar att det är en fördel att vara lite "bred" i armföringen då det ska bidra för att få mer hjälp/tillgång av axel/ryggmuskulaturen.

Hur tänker du kring ämnet? Tack i förväg!.

Adam Steen sa...

Hej!

Vilken fråga såhär på kvällskvisten :)

Alltså som jag tänker så ska man ändå ha en ganska nära isättning med händerna, alltså rätt nära huvudet om du förstår vad jag menar. Man vill inte vara för långt ifrån kroppen, då jag tror man är starkare närmare kroppen. Jag försöker sikta på att sätta stavarna lodrätt i marken, händerna nära huvudet och trugorna något framför bindningen. Sen kan man ju vinkla upp/ut armbågarna en aning för att få med andra muskelgrupper och så vidare. Sen finns det ju inga exakta svar på vad som är rätt och fel. Alla har sin egen teknik och man kan ju försöka jobba med diverse nycklar och vinklar för att få upp farten. Hoppas du fick något svar :)