lördag, augusti 17, 2019

På väg mot EvertsbergGodmorgon alla pigga!

Tidig uppstigning idag, klockan 05,50 ringde klockan och strax därefter stod jag upp. 

Nu sitter jag i bilen med Sågmyras ledare upp emot Vasaloppsarenan och Evertsberg. Undertecknad ska springa den 3:e av fyra sträckor i Vasakvartetten, mellan Evertsberg och Hökberg. Precis som förra året springer vi i Sågmyra kvartetten, istället för som tidigare Vassstafetten som innehåller tio sträckor. Jag tyckte det var ett roligt arrangemang att springa förra året och det är perfekt att få till 24 kilometer tävling inför höstens Lidingölopp. 

Jag har inga direkta mål med dagen, mer än att jag vill få det att kännas bra i kroppen igen. Formen den senaste tiden har känts bedrövligt dålig. Vad det beror på kan väl ha många olika anledningar, men samtidigt kan det också vara en inbillning och en känsla. 

Tanken med dagens race är att kliva ut i tröskeltempo och hitta en ganska hög fart på så låg ansträngning som möjligt. Försöka hålla igen uppför en aning och springa lite fortare på de lättare partierna. Så gjorde jag förra året och det funkade bra då. 

Vad gäller skoval så vägde jag de två aktuella paren igår, mina Icebug acceleritas vägde 218 gram per sko och mina Hoka Evo Jaws vägde 194, respektive 198 per sko. Av någon anledning brukar det diffa något gram mellan höger och vänster sko på nästan alla mina par. Kanske är det vågen som är lite knepig. Nåväl, jag valde i alla fall mina Hoka Evo Jaws för dagens löpning, tror det blir ett bra val. Nu verkar det dock inte vara något regn, men det är ju några partier med lite brötig stig, så skorna kommer väl till pass ändå tror jag. 

Min start kommer bli omkring klockan 10-10,20 cirka. Hoppas kroppen är på tårna bara!

Inga kommentarer: