lördag, augusti 10, 2019

Proteinpulver, dålig sömn och CykelvasanIgår så fick jag hem lite nya smaker på proteinpulver från Svenskt kosttillskott. Kan kännas lite överdrivet och lite ”broileraktigt” att som konditionsidrottare hålla på med proteinpulver. Något som annars ofta förknippas med gym och personer som oftast förlägger sin träning på just gym. Men jag har faktiskt börjat med proteinpulver på morgonen. Jag blandar i det i ett stort glas, tillsammans med havregryn, havredryck, chiafrön och lite bär. Äter den röran nästan varje morgon och gillar den. Dessutom har jag börjat med att ta en proteindrink på kvällen innan läggdags, jag tycker att jag har blivit mer återhämtad av det, speciellt när jag har kört hårda pass. 

Nu har dock min återhämtning varit sisådär och jag har ändå känt mig trött i säkert tio dagars tid. Det är till stor del på grund av att min sömn varit rena röven en tid. De senaste kvällarna så har jag legat och vridit mig i timmar innan jag kan somna. Är trött när jag lägger mig, men ändå är det helt omöjligt att somna. Tråkigt. Jag vet inte riktigt vad det beror på heller, om det är för att jag tränat skapligt hårt, har ångest inför jobbet, eller om det bara helt enkelt satt sig i huvudet. Nåväl, någon gång lär det väl släppa. 

Nu sitter jag och kollar på Vasaloppets sändning från Cykelvasan. Jag lär dock inte hinna se vem som blir ”segrare Cykelvasan 2019”, plikten kallar nämligen och jag ska strax ge mig ut på ett löpintervallpass. 

Inga kommentarer: