söndag, september 08, 2019

52 kilometer stakning

Avrundade träningsveckan med ett stakpass tillsammans med Elis Weslien. Kul med sällskap emellanåt! Elis åkte på Elpex 3 och jag på Elpex 4. 

För en gångs skull så var det knappt några vindar, två rullskidspass i rad har jag upplevt detta numer sällsynta fenomen. Glad för det. Asfalten var dessutom torr och temperaturen låg kring 13-14 grader, så det rullade ganska lätt idag. Vi åkte en runda över: Norr Amsberg - Smedsbo - Aspeboda - Ornäs - Torsång - Stora tuna- Hjärpbo. Som avslutning så följde jag Elis en bit upp i Skräddarbacken, för att få någon liten höjdmeter, samt lite extra tid. 

Kändes helt okej under hela rundan. Nu den senaste tiden och även kommande blir det lite mer fokus på löpningen inför Lidingöloppet, även om det inte alls blir många löppass, då jag är rädd för att få ont. Men därefter får jag försöka bli skidåkare igen. Hur nu det ska gå. Hoppas på att få till en bra känsla och träff i åkningen. Har någon idé om att jag ska varva längre intervaller med lite kortare, för att få upp lite power. Kommer även använda mig mer av Skiergen när det blir höst och vinter. Det ska nog gå bra. 

Vändan idag blev 2,55 h i tid, 52,3 kilometer i längd och innehöll 345 höjdmeter. Veckans mängd blev 12,50 timmar och 177,5 kilometer. De senaste fyra veckorna har jag fått ihop 44,5 timmar, det får jag vara mer än nöjd över!

Inga kommentarer: