fredag, september 06, 2019

60 minuter tröskelstak
Ingen profil idag och min elev är hemma, så jag passade på att ta ut lite träningstid.. Fick en fin natts sömn med 9,40 friska timmar rätt in på kontot och då gick jag ändå upp före 07,30. Superskönt. Efter frukost så stack jag ut på mina Elpexfyror. Temperaturen stod på tre plusgrader, så det var lite småkallt utan handskar till en början, men solen var framme så det blev snabbt överkomligt. Dock så märks det att det går lite tyngre när det är kallare, turligt nog så bjöds det på torr asfalt och närmast vindstilla. Bara det är ju värt att fira. 

Jag värmde upp i 15 minuter och sedan satte jag igång med mitt 60 minuter långa tröskeldrag, enbart stakning hela passet. Jag har hittat en fin bana som jag har kört ett antal gånger nu, startar nere vid Skräddarbacksrondellen och åker förbi följande: Lindan - Riksväg 50 (vänder ner igen) - Lindan - Hjärpbo - Rågåker - Hjärpbo - Lindan - Riksväg 50 (vänder ner igen) - Lindan - Skräddarbacksrondellen - avslutar sedan med min fina stigning upp emot toppen av Skräddarbacken där bussarna vänder. Förhållandevis platt och lite böljande de första 45 minuterna och sedan en fin, stundtals brant stigning på slutet. 

Intervallen startar med en impuls på tolv stavtag, sedan blir det impulser var sjätte minut under hela intervallen. Totalt elva stycken alltså. Perfekt att få bryta lite rörelsemönster och dessutom blir det lite jobbigare också. kändes lite småsegt till en början, men jag jobbade mig in i det efter ett tag och jämför jag med senaste gången jag körde samma på fyror, den 25:e juli så var jag endast 100 meter efter. Det får jag vara nöjd med!

Siffrorna från intervallen blev: 60 minuter blankt, 21,11 kilometer, 205 höjdmeter, 150 fallmeter. Fortfarande inte fått mitt pulsband från klåparna på Polar och handledspulsen är ju bedrövligt dåligt. Snittpulsen enligt den blev 123 slag/minut, heja.. 

Mina pjäxor sjunger på sista versen också, skulle ha behövt ett par nya, men jag är för snål för att köpa ett par och jag får ju inte några heller. Så jag får väl vackert åka i dessa från "artonhundrafrysifast".

Inga kommentarer: