onsdag, september 11, 2019

80+ kilometer löpning sedan i lördags


Hej där och godkväll.

Idag fick jag bekänna färg må ni tro. Det blev en natt med dålig sömn inatt, först kunde jag aldrig somna, benen/vaderna liksom kliade och jag vände på mig till förbannelse. När jag sen efter mycket om och men lyckats somna så vaknade Alfons och var superledsen, så Amanda tog in honom till oss. Vaknade vid flera gånger av att Alfons rörde sig runt, runt i sängen, så till slut gick jag ner i källaren  klockan 05 och lade mig i extrasängen. Fick in sex timmars sömn, inte helt optimalt, men det hade kunnat vara värre och jag kände mig inte alltför trött under dagen ändå. 

Löpningen idag kändes helt okej nästan halvvägs. Jag sprang via Hyttbro, Halla fäbodar och Trons fäbodar upp till Snickarbodarna. Därefter så kände jag hur energin i benen avtog mer och mer. Försökte ta mig fram på ett så energisnålt sätt som möjligt och lyckades ändå avsluta den sista timmen på strax över 5 min/km, känslan var bedrövlig och ändå kunde jag springa sista fem på mellan 4,28 och 4,59 min/km, så det var positivt. På den sista timmen var jag upp på toppen av Muskboberget och sprang sedan hem via Bjusan och Hyttbro. När jag blir så här trött så tycker jag att jag blir stappligare och sämre teknisk i skogen. På dessa stigar är det en del rätt svår teknisk löpning och farten/intensiteten jag hållit på de senaste passen motsvarar lätt cirka 4,15-4,30 min/km på flack asfalt. Känns ändå som att jag blivit lite bättre på att springa, hoppas att det stämmer också.

Passet blev två timmar exakt, 22,33 kilometer och innehöll 485 höjdmeter. Ett fint pass att avsluta mitt lilla löparblock på fem dagar och tre lite längre löpningar. De övriga två var i lördags, 32,9 kilometer och i måndags, 25,3 kilometer. Jag tänker att detta block kan ge mig fin effekt till kommande lopp, nu ska jag försöka vila benen tills på söndag, då väntar Träflasklöpet, 18 kilometer i Sundborn, Sveriges näst äldsta terränglopp. 

På dessa tre löppass fick jag sammanlagt ihop 80,54 kilometer och 1790 höjdmeter på 7,15 timmar. Det känns bra nog i benen nu vill jag lova! Men inte mer än att jag är sliten, tror att jag klarat mig från någon skadekänning. Sprang i odämpade skor även idag och i kompressionsstrumpor, kändes rätt fint. Avslutade träningspasset med 300 tåhävningar, foamroller av underbenen och sedan snabbt på med nya kompressionsstrumpor. 

2 kommentarer:

Anonym sa...

Du är ju mager som en vinthund nu! :)

Adam Steen sa...

Oj, tack!! :)