torsdag, september 19, 2019

Återhämtningspass klassisktAmanda lyckades fånga två byfånar på bild under hennes promenad under kvällen. Dessa två byfånar var alltså Adam (Larsson) och Adam (Steen), båda numer 30+ åldersmässigt. 

Det tog mig cirka tio sekunder in i passet innan jag funderade vad jag håller på med egentligen och varför jag gör detta. Det var en sådan dag idag. Jag skulle möta Adam längs vägen. Mats Knuts väg som vi bor på är inte rolig att åka rullskidor på, asfalten är stenhård och gropig, så hur bra stavspetsar du än har så slinter det. Givetvis motvind, snålblåst och lätt trött kropp redan från start. Som gjort för succé med andra ord. Det blev inte bättre av att jag tog en annan väg, så att vi missade varandra och blev tvungna att vända igen för att mötas. Första 45 minuterna var trista helt enkelt. Sedan efter att vi mötts upp så blev det allt bättre och trevligare. 

Vi snurrade en stund uppe i Skräddarbacken för att få lite höjdmeter, perfekt då vi båda åkte klassiskt idag och inte enbart stakade. Fint att få skölja ur kroppen med helkroppsarbete efter gårdagens rejäla utblåsning. Det blev två lugna timmar, 30,4 kilometer och 314 höjdmeter. 

Jag är fortsatt väldigt nöjd över min nya Garmin. Jag har fått lite support av två ”Garmin-herrar” i form av Måns Sunesson och Viktor Brännmark. Stort tack för det! Kommer garanterat mer frågor. Jag fick hjälp av Måns att hitta alla siffror från intervallerna, jag hittade inte snittpulsen först, den hittade jag i mobilappen om jag vred telefonen. Viktor hjälpte mig att ställa in annan info när jag trycker mellantid, det fanns i klockan under: inställningar för aktuell profil, autolap och sedan "varvvarning". Lite svårhittat. Jag vill ha så att jag ser snitthastighet och snittpuls för det senaste varvet när jag trycker för en mellantid. Lyckades dock ställa in rullskidorna på "varvtempo" först och märkte idag att det blev min/km (vilket jag vill ha på löpning), men nu har jag ändrat all skid- och rullskidåkning till "varv fart" istället, vilket då ska bli km/h istället. Alltid lär man sig något!

Imorgon ska jag försöka få till ett lättare intervallpass på rullskidor, eller möjligen Skierg.

Vi hörs!

Inga kommentarer: