fredag, september 27, 2019

Dags för årets löparhöjdpunkt imorgon; LidingöloppetHej från Kista!

Nu befinner jag och Amanda oss på hotellet i Kista. Resan ner gick bra och vi drog direkt till Lidingö för att hämta ut nummerlappen på Lidingövallen. Jag har startnummer 24 och startar klockan 12,30 i startgrupp 1A. Spännande och roligt! 

Förra året var första gången jag sprang hela Lidingöloppet. Jag sprang som ungdom många gånger med en femteplats som bäst som trettonåring. Sprang även den sista milen som junior på tiden 35,37 och kom då på en 12-13:e plats. 

Det som nu är skönt med hela detta evenemang för min del är att jag inte tävlar för någon placering, faktum är att jag nästan helt skiter i vilken plats jag kommer på, även om det så klart är lite roligt att bli topp 100. Jag bryr mig mer om tiden och där har jag väl tre mål: det första är att gå under två timmar, det andra är att slå förra årets tid på 1,57,40 och det sista målet är att kunna komma under 1,55. Kan bli tufft med det sista målet, men jag ska ge det ett försök. Behöver springa cirka 2,5% snabbare, eller ungefär en minut per mil. Tänker att jag öppnar ungefär som förra året, men att jag kanske har lite mer kvar i benen i år mot slutet. Vi kan alltid hoppas! Förra året dog benen omkring 20 kilometer och den sista milen gick på 41 minuter. I år har jag kört minst åtta stycken pass på över 30 kilometer, hoppas det räcker!

Det ska i alla fall bli roligt att springa, jag hoppas mina ben och min kropp är på bra humör imorgon. Det är ett helt annan nervositet än Vasaloppet. Imorgon kommer jag ju gå ut i tröskelfart och behöver inte bry mig om de runt mig på samma sätt som Vasaloppet där det är fullt blås från start!

Vi hörs!

4 kommentarer:

Janne sa...

Lycka till, kommer gå kanon.

Adam Steen sa...

Danke schön!

Kristofer Borgström sa...

Grattis till nytt Pb och bra sprunget!

Adam Steen sa...

Tack!