måndag, september 09, 2019

Fin löpvända i regnet

Tjena, tjena.

Regntung och grå dag idag, som gjort för att springa. Rullskidor är inte någon höjdare när det regnar, men att springa tycker jag bara är härligt! Skön luft och lagom temperatur dagen till ära. Jag sprang en fin runda över Tjärnaberget, Muskboberget, Snickarbodarna, Trons fäbodar och Hålla fäbodar. Trodde innan att jag skulle klara det på två timmar, men det visade sig att rundan var hela 25 kilometer, så det blev 2,15. Höll ett bra tempo där jag försökte springa på i hyfsad fart överallt utan att bli stum. Stundtals är det så svårsprunget att jag inte kan springa snabbare ens om det vore tävling. 

Jag stannade endast två gånger för dricka, vid cirka 50 minuter på toppen av Muskboberget och efter cirka 100 minuter vid Hålla fäbodar. I övrigt sprang jag, fint att få ge benen lite stryk. Jag har haft lite känning i vaderna och benhinnorna på slutet, men idag sprang jag i odämpade skor och stödstrumpor. Skönt nog så kändes det ingenting idag, vilket jag är tacksam över. Jag inbillar mig att jag får mindre problem med vaderna om jag springer i odämpade skor, på mjukt underlag som idag. 

Nästan hemma så stannade jag till för att köra 5 x 20 borzovhopp och väl hemma så blev det totalt 300 tåhävningar. Jag rullade sedan vaderna med foamroller, duschade och satte därefter på mig ett par nya kompressionsstrumpor. Allt detta för att försöka skona mina sköra underben från kommande skador. 

På rundan som ni redan vet längd och tid på så skramlade jag även ihop 450 höjdmeter. Bra pass!

Inga kommentarer: