lördag, september 14, 2019

Hejdå PolarHej. Igår var det droppen för mig med min resa tillsammans med Polar. Efter att ha använt mig av märket i drygt 20 års tid så är det nu dags att byta till en: Garmin Forerunner 945. Beställde den på Skistart. Jag har faktiskt länge varit sugen på Garmin, men tidigare fick jag väldigt bra service och hjälp från Polar. Bland annat med min gamla V800 som jag införskaffade redan 2014, den blev utbytt till en helt ny enhet 3-4 gånger under tidens gång, snabbt och utan krångel. Det var service det. Jag minns en gång när dom skickade en ny, innan jag ens hade skickat in den gamla. Dessutom hade den alla funktioner jag ville ha. 

Jag upplever min Polar Vantage V som en produkt som Polar stressade ut och som saknar en rad funktioner. Dock kommer dessa funktioner att komma via uppdateringar framöver. GPS:en tycker jag är bra på Vantage V, den upplever jag som väldigt korrekt faktiskt. Sen är ju klockan ganska enkel att hantera och det finns skapligt med funktioner på den. Men nu har jag lagt ut den till försäljning, dock kan jag inte släppa den innan jag kommit igång med min nya Garmin. 

Enda lilla jobbiga är att min statistik från all träning som ligger hos Polar kommer försvinna, eller ja, den kommer vad jag vet inte gå att föra över till Garmin. Men det får jag leva med. 

6 kommentarer:

Anonym sa...

Ser framemot en recension på den klockan

Adam Steen sa...

Jag också :)

Anonym sa...

Här ser man fördelen med att ha all väsentlig träningsdata i excel. Det är ju dock inte möjligt ur ett tidsperspektiv för dig iom att du har så mkt data.

Adam Steen sa...

Har det också. Men det är inte alls lika mycket data i det. Men man kommer ju kunna gå tillbaka i polars tjänst och kolla ändå framöver. Det försvinner ju inte därifrån :)

Anonym sa...

Det är bara ett politiskt beslut (av MP) bort innan det försvinner pga miljöskäl... ;)

Adam Steen sa...

Haha ja, säkerligen