fredag, september 20, 2019

Sömnen och lite träningspladderBad med Alfons igår kväll 
Mys med Alfons i soffan denna morgon 
En trött ”mini-man” igår kväll 

Tjena tjena! 

Sömnen för mig har ju tidigare under en period varit lite sådär. Svårt att somna och tidig väckning. Nu har jag turligt nog kunnat sova lite bättre igen några dagar. Dock så har Alfons haft det lite kämpigare. Igår natt/gryning blev vi väckta klockan 04,55 av en pigg och glad Alfons. Ridå. Inatt har han tydligen vaknat klockan 12 och vägrat somna om, detta var utan min vetskap då Amanda vaknade och gick upp till honom. Till slut tog hon in honom till vår säng. Jag vaknade dock kring klockan 06 av en sparkandes Alfons och gick då upp med honom till soffan så att Amanda fick sova vidare. Hoppas det bara är en liten period som snart går över. Det vore också önskvärt om vi alla kunde ha en period där vi sov bra samtidigt. Den tiden kommer väl, inom sisådär 15 år... Nåväl, jag är ändå piggare än förra veckan och det är ju alltid något. 
_____

Dagen börjar med jobb på den ena skolan för skidprofilen. Jag avstår dock löpning då jag ska springa sista passet imorgon inför Lidingö, törs inte springa två dagar i rad med tanke på skaderisken. Istället blir det en promenad för att kika på eleverna så att dom håller ställningarna. Därefter väntar det friluftsdag på den lokala idrottsplatsen där eleverna ska köra olika friidrottsgrenar. Sedan slutar jag ganska tidigt, skönt. 

Planen vad gäller träning för min del är någon form av intervaller, tror faktiskt att det blir Skierg. Inte alltför lockande att ge mig ut i höstrusket. Dessutom brukar det vara lätt att få till bra och effektiva pass vid denna djävulsmaskin. Vi får se helt enkelt. Har en idé sen efter Lidingöloppet om att få in någon form av kontinuitet på Skierg, där jag kör lite hårdare och på så sätt kanske kan vänja mig vid tuffare fart. Har märkt de sista åren att det är vid hård fart jag har mest problem, medan uthålligheten har funnits där. Vi får se hur det blir! Måste ju också vara motiverad och tycka att det är kul. Löpningen just nu känns ju rolig, men det kan nog också bero på att jag snabbt blivit bättre i den. Vilket inte är så konstigt då jag gått från ganska lite löpning, till en betydligt större del av dito. Ska man sedan utvecklas än mer så krävs det betydligt större insats och det tror jag inte mina ben klarar. Så det får bli skidor ändå helt enkelt! 

Trevlig fredag på er!

Inga kommentarer: