torsdag, september 12, 2019

Stakintervaller i stege + lite mer. Lite bittert..Hej hej. 

Jag hade förhoppningar om att det skulle kännas bra idag. Men det stannade vid just förhoppningar. Märkte redan på hemvägen hur vindarna blåste stundtals i orkanstyrka och insåg redan där att detta inte skulle bli något trevligt saftkalas med rosa ballonger.. Som ni vet så hatar jag denna mördande vind vi bjudits på under denna sommar och höst. Dessutom så tror jag det blåser än mer där ute på nejderna och slätterna kring Lindan där jag kör. Men jag tycker det är fin terräng där som motsvarar de långlopp jag åker på vintern. Det finns ju ett alternativ att köra i Skräddarbacken med mer kupering och något mindre vind. Men där uppe har dom ju dels grävt upp asfalten på sina ställen, sen är det ju en sådan galen trafik på vägar och cykelbanor denna tiden på dygnet. Folk på cykelbanorna är i många fall värre än de galna bilisterna på vägarna som visar noll hänsyn till oss oskyddade sportfånar. Det är inte bara en gång jag retat upp mig till bristningsgränsen av folk på cykelbanor, speciellt de som man på hundratals meters avstånd ser att dom är oberäkneliga i sitt rörelsemönster och helt plötsligt kan svänga rätt ut utan koll på omvärlden. Dessa personer är inte sällan unga människor, men det förekommer även äldre exemplar av dessa avarter som inte kan förhålla sig till vanligt trafikvett på cykelbanorna. 

Det kan hända att jag är en aning less och lite lätt på dåligt humör nu. Kanske för att jag är sliten från de senaste träningspassen, som jag inte trodde skulle ta såhär mycket, annars är det väl för lite sömn på slutet. Eller så är jag helt enkelt bara värdelös på rullskidor/skidor och försöker ta ut den ilskan här i detta forum. Det kan också bara vara vinden som gjorde mig irriterad så pass att jag vid minst två tillfällen under passet verkligen fick sansa mig så att jag inte tvärstannade och slog av stavarna mot närmsta stolpe. Det var faktiskt nära att jag gjorde det idag.. Tur ändå att klåparna på Polar ännu inte skickat tillbaka mitt pulsband som jag för 15 dagar sedan skickade in, för då hade jag med största sannolikhet även bevittnat en galet låg puls idag och även blivit irriterad över det. 

Nåja, jag får försöka fokusera på de bra sakerna från passet och det var ju mycket... Nej, det var inte det. Enda positiva saken var väl att jag tog mig igenom det planerade upplägget och att jag blev tröttare än innan. 

Jag körde på mina Elpextreor idag, det var väl tur det, annars hade jag nog varit kvar där ute på slätterna än och svurit. Upplägget blev:

10-8-6-4-2-1 minuter, med två minuters vila mellan alla utom 2 och 1, då blev det en minuts vila. Sedan körde jag även: 4 x 30”-30” - 6 x 40”-20” - 12 x 10”-20”. Inga pulsvärden att rapportera då bandet som bekant är på vift hos Polar. Hastigheten var väl okej, men jag hade treor som ni vet. Efter Lidingöloppet får jag försöka ta tag i det här med skidformen, den enda formen jag nu verkar ha är dock rund...

Hörs imorgon från en förhoppningsvis piggare och gladare undertecknad!


Inga kommentarer: