fredag, oktober 11, 2019

22 kilometer löpning

Hejsan kära följare. 

Äntligen fredag får vi väl lov att säga va?! 

Jag har just avklarat ett 22 kilometer långt löppass på två timmar i skogarna kring Domnarvet och Bergebo. Först sprang jag ensam i en halvtimme, sedan mötte jag upp eleverna på profilen som skulle samla in lite olika orienteringskontroller. Medan eleverna gjorde det så passade jag på att ta en liten runda kring dessa banor för att se hur det gick och alla kontroller kom tillbaka till skolan, vilket var bra. Därefter tror jag en liten till vända över Medväga och råkade faktiskt springa fel på ett ställe så att jag hamnade på något gammalt 15-kilometersspår. Jag kände igen mig stundtals och visste på ett ungefär var jag befann mig. Till slut kom jag ut på vägen ner mot Vargliden och hade bara 30 minuter kvar på passet, så jag fick öka farten en aning. Sista 23,5 minuterna så snittade jag i 4,11 min/km-tempo, fint att få ett lite progressivt pass. Det utan att gå över AI-zonen dessutom då jag hade 136 i medel- och 150 i maxpuls. 

Sprang i mina Hoka Speedgoat 3 dagen till ära, fina skor för lite blandade underlag. Dessutom har dom riktigt bra grepp, vilket var passande idag när det var lite blötare ute. 

Nu ska jag avsluta arbetsveckan och sedan blir det helg!

Imorgon ser jag fram emot INEOS 1.59 challenge och dubbeltröskel. 

Trevlig fredag. 

2 kommentarer:

Anonym sa...

Vad har du för pulszoner för a1 a2 etc ?
Starkt om du springer 4.10 tempo i a1!!!

Adam Steen sa...

AI brukar jag tänka är åtminstone upp till nästan 150. Kanske något lägre. Dessa 4,11 min i snitt på slutet var grusväg, mest utför och flackt. Så det var inte alltför imponerande kanske :)