fredag, oktober 18, 2019

5 x 3 min SkiergDå kan vi kalla det en fredag och släppa träningen för några timmar.

Dagens andra pass blev en kort men effektiv fest vid min egna Skierg. Så här blev upplägget för dagen:

- 5 minuter uppvärmning, 1,59,4 min/500m, 132 snittpuls, motstånd 8.

- 5 x 3 minuter, 1 minut vila:

Snittpulsen på intervallerna blev: 156, 162, 165, 168 och 172. Motstånd 8. Maxpulsen uppnåddes på sista intervallen och den blev 182.

- 5 minuter nedvarvning, 1,58,9 min/500m, 147 snittpuls, motstånd 1.

Det behöver inte vara krångligare än såhär. Kändes väl helt okej ändå. Har ju en rejäl träningsvärk, många gånger tidigare har jag haft svårt att komma upp i puls och jag har även haft en tendens till att "dö" efter någon intervall. Nu lyckades jag hålla bra tryck och även om det var tufft så var det med hyfsad kontroll, kul!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Hej

Vad skulle du dra gränsen för att åka vasan med stakskidor versus fäste dvs placering och ev. tid. Med andra ord när man tjänar/förlorar på resp. teknik.

Bra blogg, sluta aldrig. Med vänlig hälsning.

Adam Steen sa...

Tjena! Väldigt svår fråga, beror också på före osv. Sen hur väl förberedd man är och lite individuella saker. Men om jag får ”killgissa” lite så kanske alla i led 1 skulle kunna staka. I led 2 kanske 20-30% och sen är jag tveksam om andra har fördel av det. Men som sagt även individuellt även där och beroende på före. Det är ju ändå lättare att lära sig att ”bara” staka. Men någonstans där skulle jag tro. Vad gäller tider så kan jag nog inte uttala mig, beror helt på före. Men kanske kring 5-5,30 då som max.

Stort tack för det :)