torsdag, oktober 03, 2019

Hackmora bergslopp på lördag och rejäl vardagsmotion
Min löpklubb Sågmyra SK arrangerar traditionsenligt Hackmora bergslopp nu på lördag. Ett trevligt och fint lopp som dock brukar bli ofantligt jobbigt! Jag minns att jag sprang tävlingen första gången 1995, då var jag elva år gammal och kom sist i herrklassen. På den tiden fanns ingen ungdomsklass. Vet att jag var väldigt besviken efter målgång och kommer ihåg att jag fick några tröstpriser av eldsjälen Mats Hellberg, en fin gest kan jag tycka såhär många år senare. Undra vad jag hade sagt då om någon berättat för mig att jag nu nästan 25 år senare fortfarande tävlar och siktar på fina prestationer.. 

Hoppas vi ses där! 
_____Min vän och vår bloggfavorit Simon Andersson hade någon form av rotande i arkivet på sin mobil igår och skickade mig en rad olika bilder. Bilden ovan är från SM 2013 vid målgång på stafetten där Simon fört upp oss i Falun Borlänge SK till tredjeplats och min enda medalj på SM i seniorsammanhang. En av de största ögonblicken i min karriär! Kommer aldrig glömma det tillfället och den dagen. 
_____

Jag tänker väldigt ofta på min träning och mina aktiviteter om dagarna. Min träningsmängd ligger på cirka tio timmar i veckan, jag hinner inte så mycket mer än så och tror inte jag skulle palla så mycket mer heller med tanke på jobb och övriga livet. Men i och med att jag försöker vara så aktiv som möjligt även när jag inte har träningskläderna på mig så kan jag faktiskt nöjt konstatera att denna veckan kommer innehålla mycket vardagsmotion, (vilket såklart de flesta andra veckorna också gör):

- Under veckan så får jag in fyra stycken promenader á 40 minuter (fyra kilometer vardera), bara det blir ju 2,40 timmar och 16 kilometer. 

- Dessutom så kommer jag att skramla in 75 kilometers cykling i och med att jag lämnat/hämtat Alfons på dagiset vid tre tillfällen + att jag alltid cyklar till jobbet. Dessa kilometrar blir ungefär fyra timmar i tid!

Även om jag såklart inte skriver upp något av ovanstående i träningsdagboken eller ser det som träning så blir jag ändå lite svettig av cyklandet och bränner ju kalorier. Det gör att jag kan äta lite mer mat med gott samvete. Under Lidingöhelgen så åt jag lite socker och godsaker. Men nu har jag återgått till att ha sockerförbud och att försöka äta vettigt igen. 
_____Alfons är väldigt duktig på att hjälpa till, när han själv vill. Här är han i full färd med att ta bort nedfallna äpplen från äppelträdet på gården. Jag vet inte hur många hundratals äpplen vi har plockat i höst alltså, sinnessjuka mängder. 

Idag så är min plan att träna ett lugnare rullskidpass efter jobbet. Vi hörs efter det. 

4 kommentarer:

Anonym sa...

Hej, kommer du köra grönklitt dp hill climb på söndag?

Adam Steen sa...

Hej, Nej

Anonym sa...

Jag kör fortfarande med dom där CASCO-glasögonen. Eller jag kanske tom har en ännu äldre modell. Gillar dom skarpt!

Adam Steen sa...

Det är inte alls illa! Den fotokromatisla linsen på dessa var och är grymma!