söndag, oktober 13, 2019

Händelserik dag och tre timmar stakning

Hej och godkväll! 

Denna söndag har innehållit en rad saker, både bra och dåliga. 

Dagen började med att Alfons väckte oss omkring klockan 06,30. Det var min tur att gå upp med honom, så vi gick till soffan för lite mys och barnprogram. 

Amanda ville träna först och på något sätt lyckades jag övertyga henne om att testa dubbeltröskel. På morgonen fick hon beta av 4 x 5 minuter löpband på varierande lutning och hastighet. Senare på eftermiddagen fick hon köra 5000 meter Skierg på tid. Allt detta till min stora förtjusning. Tror dock inte hon var lika imponerad som mig, men det gick bra och hon kämpade väl. 

Efter Amandas första träningspass så cyklade vi till affären för att inhandla lite matvaror inför veckan. Under de 40 minuter vi var borta så hann Boris slakta TV-dosan till den grad att den var i molekyler när vi kom hem. Han hade även hunnit riva sönder soffan, dock under soffkuddarna, så det syns inte som tur är. Han är billig ibland vår lille hund.. Som tur är hittade jag en app som fungerar som fjärrkontroll, så ingen jättestor skada gjord trots allt. Boris nöjde sig dock inte där, utan han hann även med att bita hål i en pilatesboll så det bara blev skrot kvar av den.. 

Min egen träning gjorde jag i sällskap av Elis. Det blev ett lugnt stakpass på elpexfyror. Idag var det ganska härligt väder med sol, vindstilla och mestadels torra vägar. Skönt. Det blev en sväng i Skräddarbacken och sedan bort förbi Nybroberget, Hovgården och Romme. Skramlade ihop tre timmar, 48 kilometer och 380 höjdmeter. Det gjorde att veckans träningsdos landade på 11,25 timmar, fin vecka! Jag är dock lite lätt krasslig i bröstet, så det kanske hade varit smartare att vila.. Har dock inte halsont eller feber, då skulle jag aldrig träna. 

Nu på kvällen så har vi plockat undan i trädgården inför vintern. Vi har packat in gräsklipparen, tagit in utemöblerna, klippt kanterna på gräsmattan och krattat upp lite löv. Skönt att göra sådana saker klart. Mindre skönt att den där vintern är på intågande. Den här tiden fram till mitten av december är ju ett stegrande förfall i elände. Sedan vänder det så sakteliga och blir bättre igen. Nåväl, jag har överlevt ett antal vintrar förr, så det är bara att gilla läget. 

Imorgon väntar vilodag och en tur till Falun för att bland annat prova lite kläder hos Ormsalva, trevligt!

Inga kommentarer: