torsdag, oktober 24, 2019

High Chaparral-nätterna fortsätter02,39 inatt så tog Amanda denna bild på Alfons. Han låg alltså och sov på golvet i sitt rum.. 

Hej där. 

Ja, det går sådär med sömnen för oss. Igår var det svårt att få Alfons att sova igen, men till slut så somnade han omkring klockan 20,30. Jag gick till sängs före klockan 21, var så trött att det sved i ögonen. Tror ni jag kunde somna snabbt? Icke sa Nicke. Vände och vred på mig. Ville inte kolla klockan, så jag vet inte hur lång tid det tog innan jag somnade, men nog tog det tid allt, säkert över en timme, kanske närmare två. Vaknade sedan klockan 03,15 av att Alfons låg mellan oss, som ni ser på bilden ovan så tog Amanda in honom till oss efter det. Jag kunde inte somna om igen, så jag gick ner till källaren för att sova i extrasängen där. Lyckades få någon timme till innan klockan ringde strax före 07. Jävligt jobbigt det här med sömnen alltså. Har i hela mitt liv från och till haft problem med den. Tidigare var det ”bara” själva insomningen som var problemet, vaknade jag under natten så hade jag aldrig problem att somna om. Nu har jag problem även med det och upplever som att jag inte sover djupt. Skit också, men det är väl bara att kämpa på, som med allt annat. Känner mig åtminstone lite piggare idag än igår, så jag borde ha fått lite mer sömn trots allt. 
Stackars Alfons har några sår i ansiktet från typ blåsor, finnar eller liknande. Han pillar ständigt på dom, så de läker aldrig. Vi har försökt med salvor och plåster, men han tar bort allt sådant.. 

Inte nog med sömnen. I morse när Amanda var på väg till dagiset med Alfons så skulle jag släppa ut Boris på en liten kiss innan jag drog till jobbet. Jag gjorde mig klar inne på toaletten med diverse bestyr såsom toalettbesök och tandborstning. Ska sedan släppa in honom och han är spårlöst försvunnen. Ropar på honom och kollar runt huset. Ingen hund i sikte. Bereder mig på att ta en cykeltur för att leta reda på honom och kanske riskera att komma sent till jobbet. Just som jag går ut så kommer en granne lite längre bort på gatan i bil in på uppfarten. Med sig i bilen har han Boris. Den lille jäveln hade smitit men grannen hade lyckats få tag i honom. En jävla tur det. Tror att Boris fick upp spåret på Amanda & Alfons och försökte jaga ikapp dom. Nåväl, slutet gott, allting gott. 

Min plan för dagen är förutom jobb att träna ett lättare distanspass på rullskidorna. Tackar mig själv för att jag körde intervallerna igår, så jag har det undanstädat. Hur har er natt och morgon varit?

2 kommentarer:

Unknown sa...

Det ser ut och låter som svinkoppor, impetigo. Mkt vanligt hos barn i Alfons ålder. Oftast räcker det med lokalbehandling, mikrocid kan du köpa receptfritt på apoteket. I sällsynta fall blir det mer utbrett med feber och då får man köra antibiotika.
Bakterien som orsakar impetigo är oftast stafylokocker som finns på huden hos alla människor.

Sömnen:
En vanlig natt då du sover 8 timmar ostörd ser man vid sömnregistrering att man i själva vereket vaknar ca 15-20 ggr/natt.
Dessa episoder är så korta att man inte noterar detta själv. Om dessa vakenperioder bara blir lite längre, ngt sekunder kommer man att bli medveten om de. Säg att du blir medveten om 10 av dessa episoder så kommer känslan att vara då du vaknar att sömnen varit katastrofal - MEN skillnaden mot en vanlig natt kanske handlar om sekunder, el ngn minut.

Man kan inte stirra sig blind opå timmar sömn, kroppen har förmåga att kvalitetsmässigt "hämta in " förlorad sömn.
Mao 6 tim sömn kan motsvara 8 "normala" timmar, om behovet är eftersatt.

Tack för tipset om löpbandet - nu har jag skaffat ett själv !

Adam Steen sa...

Tack för tipset om det!

Okej, det låter bra. Tack för det tipset också! :)

Vad kul! Det är riktigt grymt!! :)