torsdag, oktober 17, 2019

Lite funderingar kring gym och så ett par gamla klenoder


Tre bilder på mini-mannen från måndagens pappaledighet får inleda torsdagens inlägg. 

Idag bjuds vi återigen på ett ruskigt tråkväder med regn och 3-4 plusgrader. Det hindrade dock inte mig och Alfons från att åter cykla till dagiset. Skramlade in en ny 15 kilometers cykling innan jobbet och kan glatt konstatera att veckans cykelpendling blir totalt cirka 80 kilometer och fyra timmar. Kampen mot fetman fortskrider. 

Jag har en riktigt härlig träningsvärk i stora delar av kroppen idag. Det är nästan det som är det allra härligaste med mina styrkepass, jag gillar nämligen att få träningsvärk. Som jag skrev igår så har jag endast två av dessa tuffare styrkepass kvar. Sedan kommer jag gå över till lite lättare varianter som jag kört de senaste åren. Tanken är dock att emellanåt lägga in något pass där jag med få repetitioner kör ganska tungt, typ 90% av den vikten jag avslutade 2:orna på, för att underhålla den styrkan jag byggt upp. Sen får vi se till kommande år vad jag ska köra rent styrkemässigt, det är ju ändå den största tidstjuven i mitt ganska pressade tidsschema, så jag kanske kommer att modifiera passen ännu mer framöver, för att få mer tid över till annat och annan träning. För hur som helst är det ju ändå inte helt avgörande vad jag klarar i de olika övningarna, känns ändå mer viktigt att få till bra och tuffa konditionspass. Även om såklart styrkan är viktig. Men i mitt liv med lite annat än bara träning så gäller det ju att försöka optimera på bästa sätt. 

I måndags grävde jag fram mina gamla spikskor hemma hos mina föräldrar:Dessa sköningar är från 2003 och dom vägde in på 180 gram. Jag har sprungit 800 på 1,56,22 och 1500 på 4,01,02 i dessa. Det är mina personliga rekord. Senast jag använde dom var på hösten 2006 då vi hade ett 3000-test med gamla skidhögskolan på Kvarnsvedens IP i Borlänge. Då sprang jag också till mig ett pers på 9,01. Det är med andra ord ett par riktiga succé-skor. Får se om dessa kommer användas något mer, eventuellt vid något banpass någon gång. Fina minnen i alla fall, vissa saker har ju den förmågan att bringa fram gamla minnen. 

Planen när det kommer till träning idag är att köra ett lugnare distanspass stakning. Tänkte testa att använda sportdryck i vätskebältet idag. Det för att se om jag kan undvika att bli så trött som jag brukar bli mot slutet av liknande pass på eftermiddagen och efter en tuff träning dagen innan. Värt att prova åtminstone. 

4 kommentarer:

Anonym sa...

Som upplagt för att vara före Brännmark med sub 9 på 3000 samt bänka 110 kg samma dag!

Adam Steen sa...

Haha ja. Man kan nästan tro att jag är ute efter det ;) men det är jag icke :)

Anonym sa...

Om du inte använt skorna på 13 år tror jag risken är ganska stor att sulan lossnar inom ett par kilometer

Adam Steen sa...

Då är det så :) inte ens säkert att dom kommer användas