måndag, oktober 07, 2019

Nu är vi igång med dubbeltröskel!God förmiddag kära vänner!

Nu har jag just testat löpbandet på ett första intervallpass och det fungerar kanon. Tycker också farten och lutningen kändes väldigt likt det jag annars brukar köra på Actic, det känns skönt. Var lite orolig att bandet skulle upplevas annorlunda mot det jag är van. Löpband kan ju nämligen vara olika synkade. 

Idag är det dags för min första dag med dubbeltröskel. Det känns väldigt spännande och kul. Blir mer tidseffektivt och jag tror det kan ge en bra effekt utan att slita alltför mycket på kroppen. Har hört talas om det här med dubbeltröskel, mest inom löpvärlden och jag hittade en liten artikel här där Kalle Berglunds tränare berättar lite om träningen. Jag tror det är viktigt att inte köra för hårt, så att det inte sliter för mycket på musklerna. Tanken är väl att man ska få lite högre volym i högintensiv träning, utan att få mjölksyra. För min del tänker jag att det är bra dels med tanke på det, men också för tidsbesparingen jag får. Dessutom blir det något nytt i min träning, det kanske är den allra viktigaste biten, både fysiskt och mentalt. 

Min tanke är att jag under varannan vecka, (på de veckor då jag inte tränar styrka) så kör jag dessa dubbeltrösklar under två dagar. Planen är att få in typ 20-40 minuter i intervallintensitet. I de flesta fall är planen ett pass löpband (både i backe och flackt) och ett pass Skierg. 

Dagens första pass blev löpband. Jag klev på bandet klockan 07,08 och körde såhär:

- 5 min uppvärmning @ 5% lutning och 10 km/h

- 30 min tröskel rakt av. Första 15 min @ 10% lutning och 10 km/h - 15-25 min @ 10% och 10,5 km/h - 25-30 min @ 10% och 11 km/h. 158 snittpuls och 170 maxpuls. 

- 5 min nedvarvning @ 5% och 10 km/h

Jag får testa mig fram lite i början nu. Tanken är som sagt att inte köra för hårt, för att jag ska orka ett pass till. Så det kan hända att jag laborerar med diverse hastigheter, lutningar och puls. Idag blev passet också innan frukost, även här kommer jag variera mig lite. Ser fram emot detta väldigt mycket! 

Sprang hela passet i mina Hoka Napali 2, riktigt bra sko för löpband!

I eftermiddag väntar Skierg.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Laktatnivåer som på Stockholms Rullskidklubbs långpass (A1)?

Adam Steen sa...

Betydligt lägre skulle jag säga. Jag är ju chanslös mot dessa fullblod