lördag, oktober 12, 2019

Pass 2: 5 x 6 min löpbandTjohej!

Dagens andra intervallpass och veckans andra dubbeltröskel är nu i hamn! Fick ju även till ett intervallpass i onsdags av lite hårdare karaktär. Detta gjorde att jag denna vecka fick totalt fem intervallpass och 2,35 timmar i hårdare intensitet. Inte kattskit det inte!

Tänker att jag kan köra morgonens pass i ett svep oftast, de gånger jag kör dubbeltröskel. Sen på det andra passet kör jag intervaller. Kommer givetvis variera mig en aning. Men jag tänker att det andra passet kan vara lite hårdare än det första. Så blev det både i måndags och idag. 

Detta pass började med uppvärmning: fem minuter på 15 km/h och 1% lutning. Sedan var det som upplagt för fest:

- 5 x 6 minuter på 18,5 km/h och 1% lutning. 1 minuts vila mellan varje. Blev rätt jobbigt mot slutet. Men det gick ändå kontrollerat. Till en början låg jag kring 160-165 i puls och mot slutet letade den sig upp en bit över 170. Maxpulsen blev 179. Kändes ändå helt okej! 

Avslutade sedan med fem minuter på samma hastighet och lutning som uppvärmningen. Fint och effektivt pass på 45 minuter! Sprang i mina Hoka Napali 2, som vanligt. Imorgon väntar ett lugnare pass. 

Inga kommentarer: