söndag, oktober 27, 2019

Utflykt igår, ingen konstsnö på Lugnet för mig och så statusen

Hejsan!

Igår tog vi en utflykt med fyrhjulingen och vi börjar med lite bilder från den: Alfons och Amanda på fyrhjulingen. Tidigare så har Alfons varit rädd för den och även vissa andra motorfordon brukar han ha respekt för. 


Vi tog oss upp till Tjärnaberget. Där är det en fin utsikt över Borlänge. Alfons tyckte det var spännande att klättra i berg. 


Vi gick upp på en stor sten, där fick Alfons lägga upp en egen mindre sten. Måste även erkänna att jag gjorde det också. 


Alfons passade på att fika lite också. Han fick en bulle som han varit med och bakat på dagiset. Mysigt. 
På väg tillbaka till fyrhjulingen, en annan väg än ditvägen. 

Under utflykten så kände jag hur det snabbt blev kallare. När vi drog iväg så stod temperaturen på sju plusgrader och när vi var hemma igen stod den på en plusgrad. Jag frös rätt mycket där ett tag och blev tvungen att skynda mig för att ta ett bad när vi väl kom hem. Vintern är i antågande. 

För att förbereda mig inför den annalkande vintern så bytte jag igår till vinterdäck på min cykel, skönt att ha det gjort. Ska försöka att byta däck på min bil också. Dessa två saker är sådant jag går och har lätt ångest för i veckor. Tycker det bara är jobbigt och tar en massa tid. 

På tal om vintern så har ju många ställen lagt ut sparad snö nu på sistone. För min del så måste jag ju först bli frisk innan jag kan fundera på någon träning överhuvudtaget. Sen tänker jag köra med rullskidorna så länge det går, varva det med löpning, skierg  gym och löpband. Så länge det fungerar så tänker jag inte stressa iväg till Lugnet för att åka skidor. Det tar en massa extra tid och det blir en massa extra kostnader i form av bränsle och spåravgifter. Det är emot mina principer att betala för något så viktigt och bra som att träna. Rent utsagt idiotiskt tycker jag. Här borde ju kommunen gå in med stöd för att folk ska kunna träna utan kostnad. Finns ju en rad andra saker som dom kunde skita i att betala istället. Bland annat alla bidragstagare och pensionsräddare.. Men sådana här uttalanden retar ju gallfeber på folk. 

Åter till ämnet. Jag har ju åkt skidor hela livet och kan ju det rätt okej åtminstone. Dessutom tävlar jag bara stakning nu, så det behövs ju inte samma omställning som om jag skulle kört klassiskt eller skate, rent tekniskt alltså. Dessutom lär det ju komma snö även här någon gång, dom har ju snökanoner i Bergebo också. Fungerar det inte med träningen innan snön här så får jag väl komma att revidera mitt beslut, men som det är nu så skippar jag Lugnet!
_____

Inatt har jag fått en fin sömn, drygt nio timmar skulle jag tro. Vi fick ju även en timme gratis i och med vintertidsomställningen. Usch, det är också något jag avskyr. Förhoppningsvis är det snart slut på eländet med sommar- och vintertid. Ett riktigt idiotiskt påfund även det. 

Min hals gör fortfarande ont. Det är mitt enda symptom fortsatt i denna helvetes-förkylning som nu går in på sin tredje(!) dag. Hur länge ska jag behöva vara sjuk egentligen? Har ju gått en evighet ju. Förstår inte kroppen att jag kommer bli än fetare och än sämre av detta bedrövliga tillstånd?! Jag fastade hela dagen igår fram till middagen, så att jag kunde få äta mycket då i form av god mat och lite (läs; mycket) godsaker. Funderar på att göra samma sak idag också. Är jag sjuk så borde jag ju kunna få något trevligt att se fram emot, så då får det bli lite godsaker. Förlåt deffen...

Blir jag bara frisk snart så är det bara att bita ihop och fortsätta göra jobbet, jag tror det kan bli bra ändå till slut! 

4 kommentarer:

Anonym sa...

Haha, om man drog in bidragen till alla "pensionsräddare" så hade alla kommuner haft råd att ha konstsnöspår året runt...

Adam Steen sa...

Precis! Hur svårt ska det vara?!

Anonym sa...

Risken för inbördeskrig lär dock öka om "pensionräddarbidragen" dras in. Samt att kostnaderna för ammunition och kulsprutetorn för vanliga Svenssons förmodligen kommer att öka dramatiskt...

Adam Steen sa...

Det är nog så