torsdag, november 21, 2019

2 timmar löpning med stavar

Goder afton kamrater!

Idag så har jag för första gången i år sprungit med stavar. Då det knappt går att åka rullskidor så gäller det ju att vara lite kreativ och för att få lite variation från endast löpning (som är planen imorgon) så lade jag till stavarna. Försöker belasta armarna en del uppför, så att jag hänger lite mer på dom, samtidigt som jag försöker efterlikna diagonalåkning med benen. På flacken och även utför så försöker jag sätta ner stavarna även där. 

Jag hade en plan om att springa upp till elljusspåret i Skräddarbacken och snurra där hela passet. Så blev det också. Det var inte en enda jävla snöflinga längs hela skidspåret kvar, jag som åkte där förra torsdagen, kul. Totalt hann jag med sju varv, plus löpningen dit och gem genom skogen. Ett lagom lugnt och fint träningspass. 

Halvvägs in i passet så körde jag 10 stycken sprättande stavgångsryck om 20 tag vardera. Det för att försöka få in lite explosivitet och tryck. I övrigt var det bara lugnt och lätt. 

Skramlade ihop 21,5 kilometer och 460 höjdmeter i pannlampans sken, trevligt!

Inga kommentarer: