lördag, november 09, 2019

30 min rakt av at the "erg" och packade/rullade spår i SkräddarbackenIdag har jag gjort rätt, enligt min Garmin 945.

Tjena.

Ny dag och ny dubbeltröskel. Inga konstigheter egentligen. Dagens första pass blev Skierg 5 min lugnt - 30 min tröskel - 5 min lugnt. 

Uppvärmingen på 5 minuter snittade jag på precis under 2,00 min/500m. Som vanligt så körde jag 20 hårdare stavtag efter 4 minuter, för att komma igång lite. 

Planen med dagens 30 min var att köra lite progressivt, delade upp det på 3x10 minuter (utan paus) och tänkte hålla 1,50 - 1,49 - 1,48. Det landade på: 1,50,7 - 1,49,6 - 1,48,1 och ett totalsnitt om 1,49,5 min/500m. Helt okej det, speciellt då känslan var lite halvseg. Pulsen blev: 166 i snitt och 178 i max. Eventuellt en liten tröskel+moms alltså.. Motståndet jag körde på var 8. Jag passerade 5000 meter på 18,22, personligt rekord. Men jag har inte maxat ännu, till Erik Wickströms stora besvikelse! 

Avslutade sedan med 5 minuter avåkning. 

I eftermiddag väntar löpband. 
_____

Det har slagit om till vinter direkt här i Borlänge, från den ena dagen till den andra:Tur att jag idag hade planerat dubbeltröskel och inneträning. Men morgondagens planerade tretimmarspass på rullskidor utgår nog är jag rädd... Jag har dock noterat att dom redan rullat spåren i Skräddarbacken, det såg jag via skidspår.se, kul att dom är på tårna här, det gillar jag! Så imorgon blir det nog kanske skidpremiär!

11 kommentarer:

Anonym sa...

Två timmar skejt kanske?

Adam Steen sa...

Inte omöjligt. Men jag måste ju ha mina tre timmar, så det kan även bli lite Skierg som avslutning.

Anonym sa...

Vad ställer du in din garmin på när du kör Skierg ? För skierg är väl inte valbar. Har prövat några olika varianter men det blir ju inte bra.
Ogillar skarpt att Strava och Connect bara fokuserar på triatleter.

Adam Steen sa...

Annan sport, en inomhusprofil utan GPS. Nej, det är väldigt tråkigt. Triathlon är ju B-deluxe det.. Men annan sport duger bra åt mig :) sjukt också att inte rullskidor finns på Garmin, hur svårt ska det vara att lägga till?!

Johan sa...

Har skickat det som förslag åt Garmin närmare 50 ggr och möjligheten att dra ut en rapport över skidor men tyvärr så händer inget.

Anonym sa...

Ok...Får köra på det med. Tack

Funbeat är ju överlägset bäst. Den har precis allt. Men av någon outgrundlig anledning ska den läggas ned. Den diskriminerar inte nordiska sporter.

Adam Steen sa...

Bedrövligt! Dessutom har den krånglat med synkronisering och väder-widget i flera veckor. Utan någon kommunikation från dom. Så jag börjar fundera vad dom håller på med...

Okej okej. Har aldrig använt mig av det :)

Anonym sa...

Synkroniseringen med Garmin började fucka ur vid iPhones senaste uppdatering. Det skulle vara åtgärdat med den nya dom släppte efter det. Det har blivit bättre men funkar fortfarande inte perfekt. Tidigare synkade passet på typ 30 sekunder utan att man behövde göra något. Rejält tröttsamt när det har funkat felfritt i så många år!

Adam Steen sa...

Jag trodde också det först. Men är lite fundersam om det inte är Connect som spökar, eller en kombination. Oerhört tröttsamt hur som helst :)

Erik W sa...

Som vi längtar till dagen då du kör ditt första 5000 m-test 😍

Adam Steen sa...

Jag också ;)