söndag, november 03, 2019

Inga problem att åka rullskidor i minusgrader

Träningen fortskrider och än så länge är det inga problem att åka rullskidor. Idag var det 5-6 grader kallt när jag stack iväg och strax under nollan när jag kom tillbaka. Bara man klär sig med varma kläder och ullstrumpor  eller liknande så går det bra!

Jag har kört en för mig ganska tuff period nu, med bra träning ända sedan i onsdags. Fint och välbehövligt för kroppen. Känner mig en aning sliten nu och imorgon väntar det en dubbeltröskel innan jag ska vila på tisdag. 

Dagens pass blev en fin vända runt Norr Amsberg, Vallmora, Smedsbo, Aspeboda och Ornäs. Kändes okej, lite trötta muskler och mina elpexfyror rullade ganska tungt i kylan. Men jag gnetade på efter bästa förmåga. Länge hade jag problem att hålla snittet över 15 km/h, men till slut så landade det på 16. Det får duga en dag som denna. 

För att få lite extra träning så lade jag med 30 minuter kvar av passet  in 10 spurter om 15 stavtag. En spurt varannan minut. Tyckte dom kändes rätt bra faktiskt. 

Allt som allt landade passet på exakt 3 timmar och exakt 48 kilometer. Det gav mig en veckodos på 11,35 timmar, inte kattpiss ändå. 

Vi hörs imorgon!

Inga kommentarer: